Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:01

Μούσμουλα: Ένας μικρός «θησαυρός» για την υγεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα μούσμουλα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, μπορούν να μας προστατέψουν από τον καρκίνο, τη φλεγμονή και εκφυλιστικές ασθένειες, ενώ βοηθούν και στην υγεία των ματιών.

Μπορεί να είναι από τα μικρά σε μέγεθος φρούτα, αλλά είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και άλλα θρεπτικά συστατικά. Προέρχονται από την ορεινή Κίνα και αργότερα εξαπλώθηκαν ευρέως στην Ινδία, τη Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές. Περιέχουν υψηλό ποσοστό ινών, γνωστών και ως πηκτίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την απομάκρυνση των τοξινών που παράγονται στο σώμα. Είναι, επίσης, αποτελεσματική για την πρόληψη της εναπόθεσης της περίσσειας τοξίνης στο παχύ έντερο, ελαχιστοποιώντας έτσι τα αποτελέσματά της και προστατεύοντας από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Επιπλέον, τα μούσμουλα περιέχουν ένα σημαντικό ποσοστό αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι αποτελεσματικά για την προστασία του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, αλλά και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Μεταξύ άλλων, προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, βελτιώνουν την υγεία του δέρματος, προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας, διατηρούν ομαλή αρτηριακή πίεση, προάγουν την απώλεια βάρους, βοηθούν στη διαδικασία σχηματισμού του αίματος, βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τα οστά και τα δόντια.

Παρέχουν, παράλληλα, μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο και φολικό οξύ, που απαιτούνται για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Επίσης, περιέχουν βιταμίνη C που αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης του σιδήρου από το σώμα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1420 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.