Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:29 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:43

Έκθεση φωτογραφιών στο Χαλκιόπουλο Ορεινού Βάλτου (Τετ 12 - Κυρ 16/8/2020)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

Ο​ Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας & Πειραιά «Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» διοργανώνει έκθεση φωτογραφιών στο Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Χαλκιόπουλο Ορεινού Βάλτου.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα γίνουν στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 12η Αυγούστου και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 16 του μηνός.

Οι ώρες που θα λειτουργεί είναι:

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή από 18.00 έως 22.00

Κυριακή 16 Αυγ. Από 11.00 έως 14.00  & 18.00 έως 22.00

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος ντόπιοι φωτογράφοι και τα θέματά τους είναι κυρίως τοπία από την περιοχή του Ορεινού βάλτου. Όλες τους οι φωτογραφίες είναι έγχρωμες και με τίτλους από ποια μέρη είναι τραβηγμένες.

Πέρα από τα σύγχρονα όμως θέματα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλούσια συλλογή του συλλόγου με εκατοντάδες παλιές νοσταλγικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που εικονίζουν μια άλλη εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί…

Οι επισκέπτες θα δουν φωτογραφίες των προγόνων τους, που με ευθύ αγέρωχο βλέμμα  ατενίζουν τον φακό. Στα πρόσωπά τους θα διακρίνουν την τιμιότητα  και τα ευγενή τους αισθήματα, που χαρακτηρίζουν τους ορεσίβιους κατοίκους. Φωτογραφίες πατεράδων και παππούδων  που έζησαν μακριά από τις μεγάλες πόλεις και μια ζωή αγωνίζονταν για τον επιούσιο, να μην λείψει το ψωμί από  την οικογένειά τους.

Ένα μαυρόασπρο ταξίδι στον κόσμο του χθες, που είναι πολύ χρήσιμο βοήθημα για την σωστή ανατροφή των νέων μας.

Την τελευταία μέρα της εκθέσεως, την Κυριακή το βράδυ στις εννιά θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Εθναπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός». Η μουσική του επένδυση είναι από τον Βαλτινό (Πετρώνα) Τάκη Αθ. Παπαποστόλου.

karvasaras.gr

Διαβάστηκε 1154 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 12:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.