Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:35 πμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 17:41

Βρέθηκε το ιστορικό Δουλίχι στις Οινιάδες;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια νέα ιστορική έρευνα του Αγρινιώτη συγγραφέα – ερευνητή Λάζαρου Τσόλκα, έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στο μεγάλο Ομηρικό ζήτημα για τη νήσο Δουλίχι και την ύπαρξή της

Η εύρεση του Δουλιχίου υπήρξε ένα άλυτο μυστήριο για όλους τους αρχαίους, αλλά και νέους συγγραφείς και ερευνητές. Ο καθένας διατύπωσε την δική του εκδοχή και θεωρία, αλλά κανείς με σιγουριά δεν «έδειξε» το ακριβές σημείο που υπήρχε. Το Δουλίχι αναφέρεται πολλές φορές στα Ομηρικά κείμενα με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν διάφορες θεωρίες ανά τους αιώνες σχετικά με την τοποθεσία του. Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν αρκετοί σύγχρονοι ερευνητές που θέλουν να εντάξουν το Δουλίχι στην περιοχή της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, της Λευκάδας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως το νησί Δουλίχι βυθίστηκε. Μήπως απαντήθηκε τελικά το μεγάλο Ομηρικό ζήτημα;

Η ιστορική έρευνα του Αγρινιώτη συγγραφέα – ερευνητή Λάζαρου Τσόλκα, υποστηρίζει πως η νήσος Δουλίχι είναι η λοφοσειρά Παναγιάς – Κατσά στην περιοχή των Οινιαδών Μεσολογγίου. Παρουσιάζοντας και τεκμηριώνοντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά του, της μυθολογίας και της ιστορίας υποστηρίζει πως το Δουλίχι βρέθηκε! Η όλη τεκμηρίωση είναι αποτυπωμένη σε ένα βιβλίο 37 σελίδων μέσα στο οποίο παρουσιάζονται χάρτες του google που με την κατάλληλη περιγραφή και «οριοθέτηση» συνδυάζουν αρμονικά την ύπαρξη του Δουλιχίου, βάσει των όσων έχει καταγράψει ο Όμηρος, της ιστορίας της περιοχής των Οινιαδών και κυρίως των μνημείων που υπάρχουν και βοηθούν στην τεκμηρίωση της έρευνάς του.

Ο κ. Τσόλκας τονίζει μιλώντας στη «Σ» ότι «ανασύρονται από τη μυθολογία στην πραγματική ιστορία, τα ομηρικά έπη, Οδύσσεια και Ιλιάδα, δικαιώνονται διαχρονικά όλοι οι εκατοντάδες ομηριστές, έλληνες και ξένοι, που ασχολούνται ακόμη με την αρχαία ιστορία των ελλήνων και των Ομηρικών επών. Στην περίπτωση του Δουλιχίου «παντρέψαμε» αρμονικά την ιστορία της περιοχής με όσα έχει γράψει ο Όμηρος για το Δουλίχι με τις κατάλληλες «προεκτάσεις» μέσω των χαρτών της σημερινής μορφολογίας του εδάφους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των μνημείων που υπάρχουν εκεί, και αποδεικνύεται η ύπαρξή του. Η έρευνά μου ξεκίνησε από το 2007 και πλέον τυπώθηκε τον Μάιο του 2020 με τίτλο: «Δουλίχιο – Ιστορική έρευνα – Βρέθηκε το Ομηρικό Δουλίχι» (ISBN 978-618-82302-6-2/1-6-20)».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1618 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 17:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.