Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:46 πμ
 
wm small
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 13:53

Βόνιτσα: 2η Έκθεση τοπικών προϊόντων (Σαβ 8 - Τρι 18 Αυγούστου 2020)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ

8έως 18 Αυγούστου 2020 στην παραλία Βόνιτσας (το βραδάκι)

Η 2η έκθεση προϊόντων και αγαθών που διοργανώνει η ΑΚΑ στόχος της, έχει να γνωρίσει στο τοπικό κοινό προϊόντα και αγαθά παραγωγών από την περιοχής μας αλλά και να δημιουργήσει μία εμπειρία κοινής πώλησης για τα προϊόντα μας.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται και άλλα προϊόντα που συμπληρώνουν την γκάμα μας, αναγνωρίζονται ως ποιοτικά, είναι συνήθως χειροποίητα και προέρχονται από ατομικές και συλλογικές προσπάθειες.

Τι είναι η ΑΚΑ;

Συγκροτήσαμε, το 2016, την «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» προκειμένου να αναδειξουμε την γεωγραφική ένδειξη που λέγεται Ακαρνανία. Επιχειρούμε να ανακαλύψουμε την ταυτότητα της περιοχής μας μέσα από προϊόντα και δράσεις που την αντιπροσωπεύουν. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ποιοτικά και αναγνωρισμένα προϊόντα, παραγόμενα βάσει των αρχών της Αειφορίας και να τα αναδείξουμε στο ευρύ κοινό. Οι δράσεις μας έχουν στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, προκειμένου να αυξήσουμε την δυναμική και την αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας

ΚΟΙΝΣΕΠ

 Τι είναι η «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση» (Κοιν.Σ.Επ.);

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), είναι φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας (Ν.4019/2011). είναι ένας αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα, διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος που προκύπτει από τις δράσεις της, εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

Τα προϊόντα που θα βρείτε στην έκθεση μας είναι:

Κτήμα- Οινοποιείο Κασούρα, Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας

҉ Οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Θεόδωρος Πογωνιώτης, Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας

҉ Μέλι

Κτήμα Στογιάννου (Aggalis), Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας

҉ Ελαιόλαδο, Φυσικά Σαπούνια και προϊόντα περιποίησης σώματος

Ροδώνας – Εργαστήρι Μπάζα, Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

҉ Μαρμελάδες Ρόδι και Φυσικός Χυμός Ρόδι

Μπίζου Λίνα, Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

҉ Χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ

3ος Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου

҉ Φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι

҉ Ρύζι ΒΙΟ και Ρύζι Ολοκληρωμένης Διαχείρισης

Στην έκθεση αποτυπώνεται μία κοινή προσπάθεια που υλοποιήθηκε στα πλαίσια ευρείας συνεργασίας. Τόσο μεταξύ των μελών όσο και μεταξύ των συνεργατών μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας τη Κοινότητα Βόνιτσας και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο για την παραχώρηση του Χώρου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1050 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.