Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:23 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 19:54

Κορονοϊός: Νέα μέτρα – Τέλος οι λιτανείες στις εκκλησίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι θα ισχύει για το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα

Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος. αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ. -με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα- επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Στο μεταξύ, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι κοντά στα ίδια επίπεδα με την καταγραφή των χθεσινών (153) και εντείνει την ανησυχία των Αρχών για την ανοδική πορεία που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα μας.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και μετά τον Πόρο που επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα κορονοϊού κι αναμένονται οι απαντήσεις από τα τεστ που υποβλήθηκαν άλλα 130 άτομα, έρχεται και η απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά να «κλειδώσει» ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, μετά τον Δεκαπενταύγουστο,όταν και θα επιστρέψουν οι Θεσσαλονικείς στην πόλη. Μέρα με τη μέρα, όπως αποκαλύπτουν τα μαθηματικά μοντέλα, τα κρούσματα αυξάνονται και έτσι είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τοπικό lockdown στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 792 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.