Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:23 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 17:15

Έργα σε Κατοχή, Άγιο Γεώργιο κ.λπ. δημοπρατεί η δημοτική αρχή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έργα σε Κατοχή, Άγιο Γεώργιο κ.λπ. δημοπρατεί η δημοτική αρχή

Κώστας Λύρος: «Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες, ιεραρχούμε και προχωρούμε για να τις αντιμετωπίσουμε»

Τον δρόμο της δημοπράτησης παίρνουν τρία σημαντικά έργα για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου μετά τις σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που πάρθηκαν στις 21 Ιουλίου και 3 Αυγούστου 2020.

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως τα δημοτικά διαμερίσματα της Κατοχής και του Αγίου Γεωργίου ενώ το τρίτο έργο θα έχει αντικείμενο όλη την επικράτεια του Δήμου.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Ασφαλτόστρωση Δ.Ε. Κατοχής - περιοχή Λάκκες

Προϋπολογισμός: 180.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Δημοπράτηση: Ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου

  • Αποπεράτωση πλατείας Αγίου Γεωργίου

Πρόκειται για μια παρέμβαση που ανέμενε χρόνια το δημοτικό διαμέρισμα και θα λάβει χώρα έμπροσθεν της εκκλησίας σε δημοτικό χώρο.

Προϋπολογισμός: 100.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Δημοπράτηση: Ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου

  • Διαμόρφωση πεζοδρομίων – διαβάσεων για την ασφαλή προσβασιμότητα. Θα γίνουν εργασίες κατασκευής, ανακατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Προϋπολογισμός 138.500€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Δημοπράτηση: Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός

Σχολιάζοντας τα νέα έργα που βγαίνουν προς δημοπράτηση ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου τονίζει πως πρόκειται για ανάγκες που ο Δήμος έρχεται να καλύψει με ανοικτές διαδικασίες. «Το τελευταίο διάστημα βγαίνουν συνεχώς δημοπρασίες νέων έργων. Η ταχύτητα έχει αυξηθεί παρά τις παθογένειες και τις καθυστερήσεις του παρελθόντος. Προχωρούμε με έργα και όχι με λόγια.  Οι παρεμβάσεις απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, συντονισμό, εγρήγορση. Τίποτα δεν γίνεται με μαγικό ραβδί. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες, ιεραρχούμε και προχωρούμε να τις αντιμετωπίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λύρος.

Διαβάστηκε 755 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.