Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:30 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 11:10

"Το όνειρο ενος γελοίου" του Ντοστογιέβσκι στην Πλαγιά Βόνιτσας (Κυρ 9/8/2020 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 21:00 με είσοδο δωρεάν στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην  θέση « Μύλος »  σε ένα όμορφο θεατρικό  χώρο  με υπέροχη θεά  θα παρουσιασθεί το αριστούργημα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φιοντόρ  Ντοστογιέφσκι με τον Δημήτρη Βερύκιο. 

Μια σημαντική θεατρική παράσταση αρχικά λόγο της παρουσίασης του Πλαγιώτη ηθοποιού  Δημήτρη Βερύκιου στην γενέτειρα του την Πλαγιά .   Το μονόπρακτο ,«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» συμπληρώνει στις 9 Αυγούστου ακριβώς  7 χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων . Επίσης εγκαινιάζεται και ένας θεατρικός χώρος  που πλέον θα δίνονται όλες οι θεατρικές παραστάσεις, οι συναυλίες και οι χορευτικές παραστάσεις της Πλαγιάς . 

Ένα θέατρο δίπλα στον Μύλο της Πλαγιάς με εντυπωσιακή θεά. 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ στις 9 Αυγούστου γιορτάζει την συμπλήρωση 7 ακριβώς χρόνων, με την παράσταση – σταθμό, που συγκινεί κι ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς σε όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασσική ακρίβεια τη μεγαλοφυή σκέψη του «ανατόμου της ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι.
 Το αριστούργημα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο φωτεινό κι αισιόδοξο έργο» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ενσαρκώνει συνολικά τη φιλοσοφία του, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας… Το άφησε ως μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, το 1877, τέσσερα μόλις χρόνια φύγει από αυτή τη ζωή.  

Λίγα λόγια για το έργο
 Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…
 σαν ένας άγγελος της Αλήθειας!


 Τo «ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο του 2014 στο Ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας κι αμέσως μετά παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες (2015-2016), αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού. Ακολούθησε περιοδεία ανά την επικράτεια, στην Τήνο, Βόνιτσα, Αίγιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Άργος,  Πρέβεζα, Τήνο, Νάξο, Σίφνο, Κω, Γαλάτσι, Γύθειο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Λαμία, Βύρωνα, Πάρο, Σαντορίνη, Άρτα και Κορυδαλλό, με μεγάλη επιτυχία!

Παρουσιάστηκε επίσης για Γυμνάσια και Λύκεια της Κορίνθου τον Μάρτιο του 2019!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χώρος Εκδήλωσης: θέατρο Πλαγιάς Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,θέση Μύλος 

Ώρα έναρξης  21:00 μμ

 Διάρκεια παράστασης: 70’

Είσοδος :Δωρεάν
 Ερμηνεία: Δημήτρης Βερύκιος
 Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου

Να ενημερώσουμε ότι κατά την διάρκεια της παράστασης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον sars-COVID 19 . Οι θεατές εντός θεάτρου θα καθίσουν σε απόσταση  2 μέτρων  (απαγορεύεται αυστηρά να μετακινηθούν κατά την διάρκεια της παράστασης από την θέση τους προς άλλη θέση και εντός του θεάτρου θα κάθονται μόνο στις θέσεις που υπάρχουν μαξιλαράκια  )  . Επίσης  κατά την είσοδο και την έξοδο τους οι θεατές θα πρέπει υποχρεωτικά να  φορούν μάσκα ή να τηρούν 3 μέτρα απόστασης από τον προπορευόμενο τους    . Θα υπάρχει μόνο μια είσοδος κοινού όπου εκεί  θα υπάρχουν αντισηπτικά . Τέλος θα υπάρχει ομάδα εργασίας για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των θεατών στο θέατρο.

Η εκδήλωση είναι μια συνεργασία του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας της Τοπικής Κοινότητας Πλαγιάς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς

Διαβάστηκε 944 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.