Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 20:25

Κορονοϊός – Αγρίνιο: Μέτρα και στις λαϊκές αγορές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φορούν μάσκα – Τηρούνται οι αποστάσεις, μειωμένη η αγοραστική κίνηση

Αρκετά μπερδεμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με φόντο τον κορονοϊό, καθώς μπορεί η χρήση της μάσκας να μην είναι υποχρεωτική, ωστόσο οι καταναλωτές δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν ενώ φαίνεται ότι η πανδημία έχει προκαλέσει σημαντική μείωση στην αγοραστική κίνηση.

Σε γενικές γραμμές πάντως και όπως κατέγραψε ο φακός της «Σ» οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που φορούν μάσκες φοβούμενοι τον συγχρωτισμό.

Η Γιάννα Καλφούτζου

Η Γιάννα Καλφούτζου (καταναλώτρια) ανέφερε: «ο κόσμος είναι λίγος γιατί φοβάται, παίζει ρόλο ότι είναι Αύγουστος, αλλά περισσότερο θεωρώ πως είναι από τα όσα ακούει. Μέτρα λαμβάνονται, οι παραγωγοί έχουν τους πάγκους όπως πρέπει, αλλά από κει και πέρα είναι θέμα ατομικής ευθύνης».

Ο Σπύρος Παπαθανασίου

Ο Σπύρος Παπαθανασίου (καταναλωτής) υποστήριξε: «υπάρχει λίγος κόσμος. Αυτό οφείλεται στο μήνα, αλλά θεωρώ γενικότερα ότι ο κόσμος φοβάται. Τα μέτρα είναι απαραίτητα. Εφόσον η επιστημονική ομάδα το προτείνει είναι για το καλό μας και γι’ αυτό οι πάγκοι των παραγωγών έχουν τις απαραίτητες αποστάσεις και γενικότερα τα μέτρα τηρούνται, καθώς η μάσκα στην λαϊκή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση».

Ο Ανδρέας Τσιουραντάνης

Ο Ανδρέας Τσιουραντάνης (παραγωγός) τόνισε: «οι αποστάσεις των πάγκων είναι όπως προβλέπεται, αν και θεωρώ πως λειτουργούν αντίστροφα, καθώς οι καταναλωτές μαζεύονται όλοι μαζί πάνω από ένα πάγκο και δημιουργείται πιο έντονος συνωστισμός και γι’ αυτό υπάρχουν παράπονα. Πέραν από τον φόβο που ισχύει απόλυτα, ο κόσμος δεν είναι και καθόλου καλά οικονομικά, συνεπώς αυτό επηρεάζει και τη λαϊκή. Οι περισσότεροι πάντως παραμελούν την χρήση μάσκας».

Ο Σταύρος Φαρδιάς

Ο Σταύρος Φαρδιάς (παραγωγός) δήλωσε: «οι περισσότεροι στη λαϊκή αγορά δεν φοβούνται, καθώς μιλάμε για εξωτερικό χώρο. Οι περισσότεροι που τις φορούν είναι ηλικιωμένοι. Ο Αύγουστος δεν βοηθάει, οι περισσότεροι έχουν φύγει και γι’ αυτό είναι άδεια η λαϊκή. Δεν οφείλεται στον κορονοϊό η εικόνα της άδειας λαϊκής. Όσοι θέλουν να ψωνίσουν θα έρθουν με προσοχή».

Ο Πάνος Μπουκουβάλας

Ο Πάνος Μπουκουβάλας (παραγωγός) σχολίασε: «ο χώρος είναι ανοιχτός, συνεπώς όποιος φοβάται φοράει μάσκα, αλλά κατά κανόνα το 30% του κόσμου, καταναλωτών και παραγωγών φοράει μάσκα. Λόγω του κορονοϊού η πτώση στη λαϊκή αγορά αγγίζει το 50%. Αν ο φόβος μπει στο μυαλό δεν βγαίνει εύκολα. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους παραγωγούς, δεν μπορούμε να κανονίσουμε την καλλιέργειά μας και βέβαια έχει και οικονομική προέκταση σε μας».

Ο Χρήστος Πετρόπουλος

Ο Χρήστος Πετρόπουλος (παραγωγός) είπε: «το ζήτημα του κορονοϊού είναι παρατραβηγμένο, όσοι φοβούνται φοράνε μάσκα, κρατάνε απόσταση. Οι πάγκοι υποχρεωτικά έχουν αποστάσεις. Το ζήτημα είναι η κρίση που υπήρχε και υπάρχει στην λαϊκή. Τον φόβο μας τον καλλιεργούν. Ο κορονοϊός δεν έχει σχέση με την λαϊκή, το θέμα αυτό το έχουν «φουσκώσει» πολύ και δεν ξέρω που το πάνε. Στον καύσωνα του 1987 πέθανε τόσος κόσμος και δεν έγινε όλο αυτό που γίνεται τώρα με τον ιό».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 812 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.