Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:26 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 19:07

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας: «Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου και της επιφυλακής»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αιχμές των συνδικαλιστών σε Διοικήσεις που όπως αναφέρουν παρερμηνεύουν τις διαταγές

επιφυλακής, κάνει μεταξύ άλλων λόγο, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, με επιστολή που κοινοποιούν στην ηγεσία της Πυροσβεστικής σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής, θέτουν επί τάπητος και το ζήτημα χορήγησης των ρεπό πενθημέρου, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά δεν ανακαλούνται ούτε σε περίπτωση γενικής επιφυλακής παρά μόνο με ρητή διαταγή από το Αρχηγείο του Π.Σ. Παράλληλα γίνεται λόγος για παράνομες επιφυλακές ενώ σε ότι αφορά τις κανονικές άδειες κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αυτές προγραμματίζονται για ένα δεκαπενθήμερο.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης:

ΘΕΜΑ: «Επιφυλακές Πυροσβεστικού Προσωπικού»

Ύστερα από αίτημα των μελών μας και προκειμένου να αποφευχθούν παρερμηνείες του Π.Δ. 210/1992 αλλά και των διαταγών που ισχύουν σχετικά με τις επιφυλακές σας αποστέλλουμε συνημμένα Γνωμοδοτικό Σημείωμα του Νομικού Συμβουλίου της ΠΟΕΥΠΣ κ. Κωνσταντίνου Πενταγιώτη και επιπρόσθετα θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Α) Οι ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό πενθημέρου) δεν ανακαλούνται, ακόμα και σε περίπτωση γενικής επιφυλακής παρά μόνο με ρητή διαταγή από το Αρχηγείο Π.Σ.

Β) Σε ετοιμότητα τίθεται η βάρδια που παραλαμβάνει (κλήση σε επιφυλακή σε περίπτωση συμβάντος) και

Γ) Οι Διοικητές υποχρεούνται στη χορήγηση των ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό πενθημέρου) εκτός εάν υπάρχει συμβάν σε εξέλιξη και έχουν ανακληθεί με ρητή διαταγή από το Αρχηγείο του Π.Σ.

Δ) Όσον αφορά στις κανονικές άδειες κατά τους μήνες Ιούνιου, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αυτές προγραμματίζονται για ένα δεκαπενθήμερο σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 107 του ΠΔ 3/2014.

Επιπλέον, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας το τελευταίο διάστημα, ότι κάποιες Διοικήσεις παρερμηνεύουν τις διαταγές και έχουν πρόθεση καταστρατήγησης της ισχύουσας νομοθεσίας περί ωραρίου προσπαθώντας έτσι να καλύψουν το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Κατόπιν των ανωτέρω αποστέλλουμε εκ νέου το ανωτέρω Γνωμοδοτικό Σημείωμα ώστε να υπάρξει ένα τέλος τόσο στην καταστρατήγηση του ωραρίου όσο και στην αλόγιστη και άσκοπη χρήση του μέτρου της επιφυλακής και παράλληλα του φαινομένου των παράνομων επιφυλακών.

Στο μεταξύ, προ ημερών, οι συνδικαλιστές είχαν εκφράσει την ανησυχία τους, αναφορικά με την επιχειρησιακή δυνατότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις μεταθέσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ο νομός, όπως αναφέρεται σε επιστολή που αποστέλλει στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα εκφράζουν την ίδια ανησυχία και σχετικά με την δυνατότητα των Π.Υ. να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εγκεκριμένου Σχεδίου Δασών με ότι αυτό συνεπάγεται για την Πυρασφάλεια και πυροπροστασία της περιοχής, αποστέλλοντας επιστολή προς τον Περιφερειάρχη από τον οποίο ζητούν την αναθεώρηση του σχεδίου ώστε να εναρμονίζεται με τα σημερινά δεδομένα.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 790 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.