Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:50 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 18:37

Αριγίμπι: «Τους πρώτους τέσσερις μήνες στην Ελλάδα είχα δύο προτάσεις»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γκμπόλι Αριγίμπι το προηγούμενο καλοκαίρι βρέθηκε στον Παναιτωλικό. Μέχρι και τον τραυματισμό του έδειξε στοιχεία ποιοτικού παίκτη, μία από τις λίγες θερινές μεταγραφές που θα… έπιαναν τόπο, ωστόσο στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε.

Μετά τη μεταγραφή του στη Νότινγχαμ Φόρεστ δε μπόρεσε ποτέ να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε. Ο παίκτης, προϊόν των ακαδημιών του Σάουθάμπτον βρήκε ξανά τα πατήματά του στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα. Τα διθυραμβικά σχόλια για αυτόν, μετά το εντυπωσιακό του εξάμηνο στη Μάδεργουελ ως δανεικός ήταν πολλά.

Ο Αριγίμπι αγωνίζεται πλέον στην Ελλάδα. Ο Παναιτωλικός κατόρθωσε φέτος να παραμείνει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία δίνοντας σκληρή μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Λίγοι παίκτες επιλέγουν, όπως αυτός, να αγωνιστούν εκτός Βρετανίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού μίλησε στο nottheoldfirm. Ειδικότερα:

Σχετικά με την επιλογή του να έρθει στη χώρα μας ανέφερε:
«Ήταν κάτι απρόσμενο. Μία από αυτές τις κινήσεις που γίνονται τελευταία στιγμή και χρειάζεται λίγος χρόνος να εγκλιματιστείς. Ήταν μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα. Άρχισα να μπαίνω στην ομάδα τον Οκτώβριο και είχα μια καλή περίοδο. Τότε τραυματίστηκα και βρέθηκα έξω για έξι μήνες, επέστρεψα τον Ιούνιο και προσπάθησα να βρω το δρόμο μου.

Είναι καλό να είσαι δίκαιος. Τότε ήθελα κάτι διαφορετικό και νόμιζα ότι ήταν μια καλή περίπτωση για μένα. Πάντα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό και θα αποκτήσω πολλή εμπειρία από αυτό.

Πολλοί παίκτες στο νησί θέλουμε πάντα να μείνουμε στην Αγγλία. Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες εκεί έξω, η μετάβαση στη Σκωτία ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα. Σκέφτηκα ότι αν μπορούσα να παίξω στη Σκωτία, η οποία απέχει πολύ από εμένα, τότε μπορώ να πάω αλλού. Απλά μείναμε, οπότε αυτή η σεζόν είναι σημαντική».

Για το αν θα μπορούσε να επιστρέψει στη Σκωτία τόνισε:
«Θα μπορούσε πάντα να συμβεί, ποιος ξέρει στο ποδόσφαιρο. Έμαθα πολλά σε αυτούς τους έξι μήνες που ήμουν δανεικός, ήταν καλή εμπειρία. Έχω ακόμα καλή σχέση με τον σύλλογο, δεν το ξέρεις ποτέ. Απόλαυσα το χρόνο μου εκεί και βλέπετε παίκτες να επιστρέφουν όλη την ώρα».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι τους πρώτους τέσσερις μήνες του στην Ελλάδα είχε δύο προτάσεις για μεταγραφή στα χέρια του:
«Τους πρώτους τέσσερις μήνες στην Ελλάδα είχα δύο προσφορές. Θέλω να παίξω στα υψηλότερα πρωταθλήματα, είμαι πολύ φιλόδοξος. Αυτή η σεζόν είναι τεράστια για να ξεκινήσω και ποιος ξέρει, θα μπορούσα να είμαι σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Είμαι ακόμα νέος και υπάρχουν πολλά ακόμη».

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Ρίγκος – titormosnet.gr

Διαβάστηκε 867 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.