Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 23:27

Δήλωση πρωτοβουλίας παλαιμάχων: Η «ΔΟΞΑ» Καινουργίου πρέπει να συνεχίσει στην Α’ ΕΠΣ Αιτωλ/νίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απροσδόκητα είδαμε, όλοι, σε τοπικό site, ότι η ποδοσφαιρική ομάδα «ΔΟΞΑ» Καινουργίου, από το ερχόμενο πρωτάθλημα, θα αγωνίζεται στη Β’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Αιτωλ/νίας, χωρίς κάποια επίσημη αιτιολογία από το Δ.Σ. ή να έχει προηγηθεί Γεν Συνέλευση των μελών. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έως τη διακοπή του πρωταθλήματος η ΔΟΞΑ ήταν στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα Play off για πιθανή άνοδο. Η απόφαση αυτή δεν γίνεται αποδεκτή, από κανέναν Καινουργιώτη. Κατανοούμε βέβαια τις δυσκολίες, που υπάρχουν σήμερα για να διατηρηθεί μια ομάδα στην Α’ ΕΠΣ, αλλά το «άλμα» (προς τα κάτω) είναι πολύ μεγάλο, από 3ος στην μεγάλη κατηγορία του νομού, να καταλήξει να αγωνίζεται τον επόμενο χρόνο σε μια ολόκληρη κατηγορία κάτω! Με ποιο στόχο θα αγωνιστεί στη κατηγορία αυτή; 

Βέβαια τις προσδοκίες αυτές, για με κάθε τρόπο πρωταθλητισμό, τις δημιούργησε η διοίκηση, ενώ τώρα, που υπάρχουν όντος προβλήματα, με πρώτιστο το οικονομικό με μια αψυχολόγητη απόφαση, οδηγούν το σωματείο σε τεχνητό υποβιβασμό, με απρόβλεπτες περιπέτειες και χωρίς μάλιστα τη συναίνεση κανενός. 

Στη περίπτωση θα πρέπει να γίνει Γεν. Συνέλευση και να ενημερωθούν τα μέλη του συλλόγου και ανάλογα να παρθούν συλλογικά, οι καλλίτερες δυνατές αποφάσεις, με σεβασμό στην ιστορία της ΔΟΞΑΣ. 

Δεν μπορεί να υποβιβάζεται έτσι η ομάδα σε υποδεέστερη κατηγορία  χωρίς πρώτα να έχουν αναζητηθεί εναλλακτικές λύσεις απ’ όλους, όσες και αν είναι οι αντικειμενικές δυσκολίες.

Κατανοούμε την κούραση, την απογοήτευση και τις οικονομικές δυσκολίες που πιθανώς να υπάρχουν αλλά τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται βεβιασμένα, ούτε και είναι ατομική υπόθεση του καθενός. 

Η Πρωτοβουλία Παλαιμάχων, που δεν έκλεισε για καλοκαίρι, όπως κάποιοι άλλοι, ανησυχεί από αυτή την αρνητική εξέλιξη, όπως και οι ποδοσφαιριστές της και οι φίλαθλοι, καθώς και παλαιοί παράγοντες της «ΔΟΞΑΣ»  και καλεί σε στράτευση όλων, μαζί και τη Κοινότητα και τους φορείς του χωριού να μην  αφήσουμε να υποβιβαστεί η ομάδα μας. 

Συμφωνούμε τα νέα παιδιά το μέλλον του χωριού, αυτά να αγωνιστούν στην ομάδα τη νέα περίοδο, αλλά όχι στα «χωράφια» της  Β’ κατηγορίας, δεν είμαστε ομάδα φωτοβολίδα, έχουμε μια μεγάλη ιστορία, ας το σεβαστούμε τουλάχιστο αυτό. 

Για το λόγο αυτό καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΞΑΣ να προκαλέσει άμεσα έκτακτη Γεν. Συνέλευση των μελών και φίλων της ομάδας μας, για να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα για τη σωτηρία του σωματείου του χωριού. 

Δόξα Καινούργιου Αγρινίου1

 

Καινούργιο 5-8-2020

Από την Πρωτοβουλία Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου

Διαβάστηκε 934 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.