Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:14 μμ
 
wm small
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 13:58

Στις 11 και 12 Αυγούστου η μουσικοθεατρική παράσταση «Όπως και τότε» στον Γαλατά και την Ναύπακτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη στήριξη του Δήμου Ναυπακτίας, ο πολιτιστικός πολυχώρος «Τεχνουργείον» παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Όπως και τότε» σε δύο παραστάσεις και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου στον Γαλατά και στις 12 Αυγούστου στην Ναύπακτο.  Πρόκειται για δρώμενο βασισμένο σε κείμενα της παλιάς Αθηναϊκής Επιθεώρησης που γράφτηκαν από το 1894 έως το 1926 και σε μουσικές των αστικών τραγουδιών της εποχής και του μεσοπολέμου. Η εποχή που μελετάμε  έχει πολλά να μας διδάξει. Η χρεοκοπία του 1893, οι ξένοι δανειστές, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα μεγάλα έργα δημιουργούν μια απίστευτη αναλογία με το σήμερα. Με τη διαφορά ότι, αυτός ο λαός ήξερε τότε να αντιμετωπίζει τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία με χιούμορ, μέσα από την παρηγοριά της τέχνης, ενώ σήμερα… κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα από έλλειψη προφορικής παράδοσης και συλλογικής δημιουργικότητας.

Οι άνθρωποι που δούλεψαν για να στηθεί αυτή η παράσταση αναφέρουν: 

«Εμείς, το «Τεχνουργείον», θεωρούμε υποχρέωσή μας στη δύσκολη αυτή περίοδο, ξανασκύβοντας πάνω από αυτά τα κείμενα, δημοσιευμένα  λίγους μήνες  μετά το «Δυστυχώς  επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη, να τα μεταδώσουμε με μια γλυκιά νοσταλγία στη γλώσσα του θεάτρου.  Σε μια Ελλάδα κατεστραμμένη  οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα και σε μια Ελλάδα όπου οι αξίες όριζαν, όπως θα έπρεπε και σήμερα να ορίζουν, την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων».

Στην παράσταση συμμετέχει 16μελής ομάδα Ναυπάκτιων ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και 5μελής ορχήστρα επίσης Ναυπάκτιων μουσικών.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: 

Κερασιάς Παναγιώτης, Αντωνιάδου Κώνσταντίνα, Δημητρέλλου Ελένη, Ξύτσας Λάμπρος, Μπεζαίτη Βάσω, Θεοτοκάτου Ευγενία, Κορομπέλη Ματίνα, Κρεμμύδα Δανάη, Αλεξάκης Αντώνης, Ζησιμοπούλου Κωνσταντίνα, Καλόγηρος Δημήτρης, Σγουρίδου Μελία, Τριανταφύλλου Δήμητρα, Αγγελόπουλος Δημήτρης, Ζησιμοπούλου Ελευθερία, Κατσούδα Άντζελα.

Η ορχήστρα αποτελείται από τους:

Αγγελόπουλο Δημήτρη (μπουζούκι - τραγούδι)

Αγγελόπουλο Γιώργο (κιθάρα)

Τσέκη Ελένη (ακορντεόν)

Κερασιά Παναγιώτη (μπαγλαμά)

Τραγουδά η Ελευθερία Ζησιμοπούλου

Μουσική επιμέλεια: 

Δημήτρης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Κωστής Παπαγιάννης, Παναγιώτης Κερασιάς

Κινησιολογία: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιούντας

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00.  Ώρα προσέλευσης: 20:30.


Σημαντική ενημέρωση:

Το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας προσφέρεται δωρεάν στο κοινό, με απαραίτητη ωστόσο την προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2634 0 38646 (Καθημερινά, 9:00-13:00).

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους των εκδηλώσεων. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του από τον χώρο της εκδήλωσης (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).

Διαβάστηκε 1079 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.