Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:45 πμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 19:12

Κορωνοϊός: Αλλάζει το ωράριο των νυχτερινών μαγαζιών – Περιορισμένη διέλευση και καραντίνα για την Κακαβιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα αλλάξει το ωράριο στα νυχτερινά μαγαζιά, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε τοπική κλίμακα θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο Τετάρτη 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00. Θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων.
Από 16/8 όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά θα μπαίνει σε επταήμερη κατ΄οίκον καραντίνα.

Επίσης το όριο για 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις παρατείνεται έως τις 31/8

«Προχωράμε σε ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 4/8 ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τα περισσότερα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη (47).

eleftherostypos.gr

Διαβάστηκε 873 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.