Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 00:34

Τουρισμός για όλους: Έρχεται δεύτερο πρόγραμμα – Από τα 30 στα 100 εκατ. ευρώ το κονδύλι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεύτερο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού

Το “τρέξιμο” ενός δεύτερου προγράμματος “Τουρισμός για όλους” ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε.

Μιλώντας στον Ρ/Σ “Παραπολιτικά 90,1”, ο κ. Θεοχάρης έκανε γνωστό πως “σχεδιάζουμε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα και για ταξιδιωτικά γραφεία, ώστε να υπάρχουν ακόμα πιο ολοκληρωμένα πακέτα με εκδρομές κλπ. Οπότε, μέσα στις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι δικαιούχοι οι οποίοι δεν κληρώθηκαν σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν σε αυτό το δεύτερο πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο κανείς από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή -και πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια- δεν θα μείνει εκτός του προγράμματος”.

Όσοι λοιπόν δεν συμπεριελήφθησαν στην τελική λίστα των δικαιούχων που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου, θα συμπεριληφθούν στο προσεχές διάστημα σε ένα δεύτερο πρόγραμμα που αφορά ταξιδιωτικά γραφεία. Με αυτόν τον τρόπο κανείς από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και τηρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, δε θα μείνει εκτός προγράμματος.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι “Την περασμένη εβδομάδα, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήσαμε το διατιθέμενο ποσό για το πρόγραμμα από τα 30 στα 100 εκατ. ευρώ. Κι αυτό διότι η ζήτηση για το πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 2.000 καταλύματα να συμμετέχουν και τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 740.000, ενώ το πρόγραμμα αρχικά είχε σχεδιαστεί για 250.000”, ενώ επισήμανε για το πρόγραμμα ότι η πορεία του προγράμματος είναι απολύτως επιτυχημένη.

“Ήδη, με τη λίστα των δικαιούχων που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εξυπηρετούνται 635.000 πολίτες”, τόνισε ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα από το άνοιγμα του Τουρισμού, ο υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι “κάθε εβδομάδα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Δικαιώνονται όσοι πήραν την απόφαση να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους. Το ποσοστό των ξενοδοχείων τα οποία λειτουργούν, σήμερα βρίσκεται λίγο κάτω από το 80%. Αυτό είναι πολύ θετικό. Δηλώνει πως οι ξενοδόχοι είναι παρόντες, πήραν το ρίσκο να ανοίξουν και να στηρίξουν την εθνική οικονομία”.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστηκε 893 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.