Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 00:27

Η προδοσία (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η προδοσία. Η ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά καθώς και η ιστορία του λαού του Ισραήλ μας διδάσκει πως όσες φορές ο λαός του Ισραήλ απομακρύνθηκε και πρόδωσε τον Θεό δοκίμασε μεγάλες συμφορές, διότι με την συμπεριφορά τους έδιωχναν τη Χάρη του Θεού.

Ο Σαμψών αγάπησε πιο πολύ την γυναίκα παρά τον Θεό που τον στήριζε, τον ευλογούσε και τον ενδυνάμωνε. Πρόδωσε το μυστικό του Θεού και έτσι η Χάρις του Θεού τον εγκατέλειψε και ήρθε ο Πνευματικός Νόμος. Με το ίδιο τίμημα πλήρωσε ο Σαμψών. Πρόδωσε ο ίδιος τον Θεό και προδόθηκε από την γυναίκα του.

Ο Θεός την αδικία και την προδοσία την αποδοκιμάζει, δεν την επικροτεί ούτε την ευλογεί. Η ιστορία τόσο μέσα στην Παλαιά Διαθήκη από τη ζωή των Ισραηλιτών, όσο και στην καθημερινή μας ζωή, μας έχει αποδείξει πως ο άνθρωπος που προδίδει ή αδικεί, το πληρώνει με το ίδιο τίμημα. Αυτό γίνεται και το επιτρέπει ο Θεός για να διαπαιδαγωγήσει τον άνθρωπο που είναι προδότης.

Η ειλικρινής μετάνοια έχει σαν αποτέλεσμα να επιστρέψει η Χάρις του Θεού ακόμα και την τελευταία στιγμή, όπως και στο παράδειγμα του Σαμψών που κατάλαβε το λάθος της προδοσίας του απέναντι στον Θεό και Εκείνος του έδειξε για ακόμα μια φορά την αγάπη Του.

Αν λοιπόν στη ζωή μας δοκιμαζόμαστε, καλό είναι να ψαχτούμε μήπως έχουμε διώξει μόνοι μας τη Χάρη του Θεού από τη ζωή μας. Η μετάνοια θα ενεργοποιήσει την αγάπη του Θεού και θα μας ελεήσει.



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 853 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.