Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:41 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 09:43

Να γιατί είναι σημαντικά τα φαρμακεία στις μικρές κοινωνίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι πράγματι από τις περιπτώσεις που αναδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τη σημασία των φαρμακείων στις μικρές κοινωνίες καθώς και του επιστήμονα φαρμακοποιού.

Διερχόμενος από την Ναυπακτία, άνδρας είχε ανοικτό το παράθυρο του και όπως ήταν καθ’ οδόν για τον προορισμό του, τον τσίμπησε σφήκα. Σταμάτησε στο φαρμακείο του Γρηγόρη Σταρακά στα Χάνια Γαβρολίμνης καθώς ήδη είχε τα πρώτα συμπτώματα από το αλλεργικό σοκ. Ο έμπειρος φαρμακοποιός κατάφερε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τον επαναφέρει στις αισθήσεις του μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, που εντωμεταξύ είχε κληθεί.

Δικαιολογημένα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας και ο πρόεδρός του Θ. Παπαθανάσης σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η τεράστια αξία του επιστήμονα Φαρμακοποιού αλλά και πόσο σημαντικά είναι τα μονοεδρικά φαρμακεία καθώς και τα φαρμακεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Στόχος μας η διαρκής εκπαίδευση των συναδέλφων μας ώστε να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές και χρήσιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.  Η πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει το Φαρμακείο του οποίου η χρησιμότητα ως πυλώνας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την διασφάλιση της υγείας των πολιτών είναι τεράστια».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1586 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.