Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:45 μμ
 
wm small
Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 19:24

Δήμος Αγρινίου: Στο «φουλ» οι μηχανές για τη συντήρηση των σχολείων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινά σειρά παρεμβάσεων – Τι περιλαμβάνουν σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη

Με το βλέμμα ήδη στραμμένο στη νέα σχολική σεζόν, ο Δήμος Αγρινίου και οι υπάλληλοί του έχουν σηκώσει μανίκια και εργάζονται ώστε με την έναρξη της νέας χρονιάς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να τα βρουν όλα όπως πρέπει, δεδομένου πως φέτος λόγω κορονοϊού θα ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα (7 Σεπτεμβρίου).

Αυτό κάνει τους υπευθύνους του δήμου, να θέλουν να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις νωρίτερα.

Η προετοιμασία ήδη ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες και για τις 170 σχολικές μονάδες που λειτουργούν στο Δήμο Αγρινίου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχει το κάθε συγκρότημα ξεχωριστά, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την αισθητική των σχολείων, ώστε να δημιουργούνται οι συνθήκες ενός ευχάριστου περιβάλλοντος επιπλέον και λόγω των νέων δύσκολων δεδομένων που φαίνεται πως θα προκύψουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Χρήστο Ζαρκαβέλη: «σε περίπου μια εβδομάδα ξεκινούν τα συνεργεία του δήμου τις απαραίτητες παρεμβάσεις ύψους 75.000 ευρώ που θα δαπανηθούν για επισκευές των σχολικών μονάδων, ενώ ήδη ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες η πλαστικοποίηση των αύλειων χώρων, ώστε οι μαθητές να κινούνται σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον στο οποίο δεν θα κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά. Παράλληλα, οι πλαστικοποιήσεις θα ωφελήσουν και τα μέλη των αθλητικών συλλόγων που κάνουν χρήση κάποιων προαυλίων. Οι παρεμβάσεις αυτού του είδους θα αναβαθμίσουν πραγματικά τα σχολεία του Αγρινίου και θα τα κάνουν πιο φιλικά και ασφαλή για τα παιδιά. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στο τέλος του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβρη, ο δήμος Αγρινίου περιμένει και τα χρήματα του ΟΣΚ το ύψος των οποίων αναμένεται στα 500.000 ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εργασίες όπως συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, των τουαλετών που είναι μέγα ζήτημα υγιεινής και κάθε χρόνο δίνουμε βάση, επιχρίσματα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλαγές σε πόρτες και παράθυρα και αν χρειαστεί συνέχιση των παρεμβάσεων σε στέγες, εργασίες οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου μία εβδομάδα».

Ο αντιδήμαρχός Παιδείας, μίλησε ακόμη και για το συνολικότερο πλάνο του Δήμου για τις σχολικές μονάδες τονίζοντας πως: «στόχος είναι να αναβαθμίσουμε στο βαθμό που μπορούμε τα σχολεία που έχουν πρόβλημα. Επεξεργαζόμαστε σε ποια συγκροτήματα οι παρεμβάσεις πρέπει να έχουν ριζικό χαρακτήρα. Κριτήριο στο πλάνο αυτό είναι ο αριθμός των παιδιών σε κάθε σχολείο και η παλαιότητα του κτιρίου. Επιπροσθέτως, έχουμε την πρόθεση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο για τα παιδιά».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 906 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.