Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:33 πμ
 
wm small
Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 16:41

Φωτογράφηση στην λίμνη Τριχωνίδα στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Θηλασμού 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World BreastfeedingWeek (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) γιορτάζεται κάθε χρόνο ,και συγκεκριμένα 1-7 Αυγούστου, από το 1992.

Στην Ελλάδα τιμάται κάθε 1-7 Νοεμβρίου, από το 1996 από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες.

Ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους “Μήτηρ” μέσα από την δική του προσπάθεια στηρίζει και προάγει τον μητρικό θηλασμό. Έτσι ,λοιπόν, και φέτος, διοργανώσε φωτογράφηση με απώτερο σκοπό να αναδειχθεί η αλληλοστήριξη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει ακόμη τα εξής:

“Στηρίζουμε, λοιπόν, όλες τις Μητέρες. Αυτές που δεν θήλασαν, σεβόμενοι τους δικούς τους λόγους, αυτές που θήλασαν για μικρό χρονικό διάστημα, αυτές που θήλασαν ή θηλάζουν αποκλειστικά με την βοήθεια θηλάστρου, αυτές που χρειάστηκε να αντλήσουν, αντλούν, για ημέρες μέχρι και μήνες ώστε να προσφέρουν το πολύτιμο γάλα τους στους μικρούς τους μαχητές που νοσηλεύτηκαν/ νοσηλεύονται στις ΜΕΝΝ, αυτές που θήλασαν/ θηλάζουν και επιπλέον πρόσφεραν/ προσφέρουν το δικό τους γάλα σε άλλες μητέρες που το χρειάστηκαν/ χρειάζονται , αυτές που απώλεσαν το δικό τους μωρό και δώρισαν το γάλα τους σε άλλες μητέρες, αυτές που κατόρθωσαν την πρόκληση γαλουχίας για να προσφέρουν το γάλα τους στο μωράκι που υιοθέτησαν, αυτές που πέτυχαν πλήρη ή μερικό επαναγαλακτισμο, αυτές που θήλασαν μακροχρόνια, αυτές που θήλασαν/θηλάζουν ενόσω κυοφορούν, αυτές που κάνουν παράλληλο θηλασμό δύο ή περισσότερων παιδιών.

Ένα μπράβο σε όλες τις Μητέρες. Έχετε πλέον πολλή γνώση γύρω σας, άρα Ενημερωθείτε, Στηρίξτε, Διεκδικήστε, Ακολουθήστε το ένστικτο σας και το μωρό σας. Εσείς και τα μωρά σας γνωρίζετε καλύτερα.

Ευχαριστούμε πολύ τον φωτογράφο Κοκαλάκη Σπύρο για την εθελοντική του προσφορά και το όμορφο αποτέλεσμα όλων των φωτογραφιών που ελήφθησαν για τον πρωταρχικό σκοπό του Συλλόγου « Μήτηρ».

Οι φωτογραφίες είναι και θα είναι διαθέσιμες καθ’όλη την Διεθνή Εβδομάδα Θηλασμού (1 – 7 Αυγούστου ) τόσο στην σελίδα όσο και στην ομάδα του Συλλόγου στο Facebook.

#1_7Αυγουστου
#Διεθνής_Εβδομαδα_Θηλασμου_2020
#Συλλογος_Στήριξης_Μητερας_Βρεφους_Μητηρ”

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 983 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.