Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:55 πμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 22:23

ΚΟΙΠΑ Δήμου Αγρινίου: Νέα ΚΔΑΠ και παρεμβάσεις συντήρησης στους παιδικούς σταθμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάλεσμα στις μητέρες για τις εγγραφές στα ΚΔΑΠ

Γ. Βασιλείου: Δημιουργούμε νέες δομές μετά από 20χρόνια

Κάλεσμα στους γονείς απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου μέσω του «Δυτικά Fm», προκειμένου εγγράψουν μέχρι τις 5 Αυγούστου τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ του δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμος Αγρινίου την προσεχή χρονιά θα λειτουργεί αρκετές νέες δομές των ΚΔΑΠ και ιδίως στην περιφέρεια του Δήμου. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν νέα ΚΔΑΠ Γραμματικού, Γαβαλού, Στράτο και ένα επιπλέον ΚΔΑΠ στο Αγρίνιο. Παράλληλα στα σκαριά είναι και η λειτουργία να δημιουργηθεί ακόμη ένα ΚΔΑΠ για την περιοχή του Αγγελοκάστρου και των Καλυβίων, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από τις αιτήσεις που θα υπάρξουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μητέρες με παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου, στην οδό Μακρή 11 για να κάνουν αίτηση. Ενώ στην περιφέρεια του δήμου οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο κοινοτικό κατάστημα στη Γραμματικού και στη Ματαράγκα, στον παιδικό σταθμό του Αγγελόκαστρο, στο δημαρχείο της Γαβαλούς και του Στράτου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου

«Είναι μια ευκαιρία τα παιδιά να αποκτήσουν μια δημιουργική απασχόληση και εμείς να λειτουργήσουμε τις δομές που έχουμε προγραμματίσει» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βασιλείου, ενώ αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς και τα βρεφικά τμήματα εξέφρασε την αισιοδοξία πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών και κάλεσε τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα, που δικαιούνται voucher να προσέλθουν στα γραφεία της ΚΟΙΠΑ για να ενημερωθούν και να κάνουν τις αιτήσεις τους. Μάλιστα ο Γ. Βασιλείου τόνισε ότι η ΚΟΙΠΑ θα δημιουργήσει βρεφικά τμήματα για πρώτη φορά και στην περιφέρεια του Δήμου, με την αρχή να γίνεται στο Καινούργιο και την Ματαράγκα.

Αναφορικά με την προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου να επεκτείνει της δομές της ΚΟΙΠΑ, ο Γ. Βασιλείου υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αγρινίου δημιουργεί νέες δομές μετά από περίπου 20χρόνια και σημείωσε ότι η προσδοκία του Δήμου είναι τα έσοδα της ΚΟΙΠΑ μέσα από τα διάφορα προγράμματα και τις καινούργιες δομές να πάνε από τις 800.000 ευρώ στα περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αυτό σύμφωνα με το Γ. Βασιλείου, θα σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες στους παιδικούς σταθμούς του Αγρινίου και τα ΚΔΑΠ, αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίας μέσα από τις δομές αυτές.

Όπως εξήγησε ο Γ. Βασιλείου ο Δήμος Αγρινίου για τη δημιουργία των νέων δομών αξιοποίησε κάποια από τα ανενεργά κτίρια, όπως στη Γραμματικού το κτίριο του παιδικού σταθμού που είχε κλείσει, ενώ σε περιπτώσει όπως στη Στράτο και τη Γαβαλού τα υπάρχοντα κτίρια των παιδικών σταθμών διέθεταν μεγάλους χώρους, που ήταν εύκολο να γίνει ο διαχωρισμός και πλέον στο ίδιο κτίριο να στεγάζονται και οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ. Μάλιστα ο Γ. Βασιλείου υπογράμμισε ότι η ΚΟΙΠΑ συνεχίζει τις παρεμβάσεις (με ελαιοχρωματισμούς, καθαρισμούς κτλ) σε όλα τα κτίρια των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ. «Δεν θέλουμε να υστερούμε σε τίποτα από τα κτίρια και τους χώρους των ιδιωτικών σταθμών. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός οι υπηρεσίες, που παρέχονται στο τέλος είναι πολύ καλύτερες για όλους» είπε ο Γ. Βασιλείου και πρόσθεσε πως «όταν ο κόσμος εμπιστεύεται το voucher, τα χρήματά του δηλαδή, στις δομές της ΚΟΙΠΑ, εμείς με κάποιο τρόπο θα τα επιστρέψουμε στην κοινωνία. Το κάναμε αυτό και στη διάρκεια του lockdown, που με το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των παιδικών σταθμών σιτίζαμε περί τα 700 άτομα καθημερινά και μοιράσαμε τρόφιμα σε περίπου 5.000 οικογένειες»

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Βασιλείου στο ΚΔΑΠ για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες. Το νέο κτίριο για το ΚΔΑΠ Μεα θα είναι έτοιμο στα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς πλέον μεταστεγάζεται στην περιοχή κοντά στη Καμαρούλα, ενώ παράλληλα έχει παραγγελθεί και το λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών και έτσι ο δήμος Αγρινίου θα αποκτήσει για πρώτη φορά ένα μέσο για τη μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1085 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.