Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:03 πμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 19:17

Σύσκεψη για τη γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού τομέα συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων του κτηνοτροφικού κόσμου για το ζήτημα της γενετικής βελτίωσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διεξήχθη μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου όπου είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν συνολικά τους προβληματισμούς τους επί του θέματος και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο γόνιμος διάλογος προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση προς όφελος του συνόλου της κτηνοτροφίας της χώρας μας.

Ο κ. Βορίδης εξήρε από την πλευρά του τον ιδιαίτερο ρόλο της γενετικής βελτίωσης για την ελληνική κτηνοτροφία, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία της για τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός προέτρεψε όλους τους συμμετέχοντες να επαναλάβουν τη συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί η αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης μέχρι σήμερα πρακτικής στο ζήτημα, πρόταση η οποία έγινε καθολικά αποδεκτή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), , της Ένωσης Φυλής Χολστάιν καθώς και εξειδικευμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς μετά το τέλος της συνάντησης αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης λειτουργίας των προγραμμάτων γενετικής βελτίωσης στην κατεύθυνση της προστασίας των ελληνικών φυλών αγροτικών ζώων, της ενίσχυσης της κτηνοτροφίας της χώρας μας και της βιωσιμότητας και της βελτίωσης των συστημάτων διαχείρισης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων.

Διαβάστηκε 1509 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία