Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 23:56

«Λίφτινγκ» στο δρόμο Καλλιθέα – Λαμπίρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άλλαξε όψη και έγινε πιο ασφαλής η διαδρομή συνολικά 9 χιλιομέτρων στα σύνορα της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης μιλάει στη «Σ» για το έργο

Πριν ανακοινωθεί η ευρεία παρέμβαση με εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Ανοιξιάτικου στην Αμφιλοχία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε μία ακόμη σημαντική παρέμβαση σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο, λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε προ ημερών ο κύριος όγκος του έργου συντήρησης του επαρχιακού δικτύου Καλλιθέα – Κρύο Νερό – Σπαρτιάς – Στριγανιά – Λαμπίρι, διαδρομή που χρησιμοποιούν καθ όλη την διάρκεια του χρόνου Αιτωλοακαρνάνες αλλά και Ευρυτάνες και πολύ περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θανάση Μαυρομμάτη «το συγκεκριμένο έργο ήταν απαραίτητο να γίνει, καθώς εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους του ορεινού όγκου του δήμου Αγρινίου και γενικότερα του ορεινού όγκου της Τριχωνίδας, αλλά και διερχόμενους Αιτωλοακαρνάνες οι οποίοι κινούνται προς τα όρια του νομού ή και την Ευρυτανία. Σκοπός μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμη την περιοχή παρά τις δύσκολες συνθήκες και το ιδιαίτερο ανάγλυφο».

Στο πλαίσιο των έργων, όπως επισημαίνει ο κ. Μαυρομάτης: «καθαρίσαμε τάφρους που υπάρχουν σε όλη την διαδρομή και προχωρήσαμε στην επένδυση σκυροδέματος σε όλο το μήκος της διαδρομής 9 χιλιομέτρων. Κάναμε σοβαρή παρέμβαση στους οχετούς, καθαρίζοντάς τους και κατασκευάσαμε μικρά τεχνικά έργα, όπως τοιχία αντιστήριξης, σαρζανέτ και στηθαία ασφαλείας όπου απαιτούνταν. Μία σημαντική παρέμβαση που αφορά άμεσα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών ήταν και η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα σε μήκος 9 χιλιομέτρων, ενώ επιπλέον τοποθετήσαμε οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. Το ανάγλυφο της περιοχής είναι δύσκολο και γι’ αυτό χρειάστηκε συντονισμός και μεγάλη προσοχή, καθώς τα έργα έπρεπε να είναι έτοιμα το συντομότερο για την ασφαλή διέλευση πολιτών και μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Η εύκολη και ασφαλέστερη πρόσβαση προς έναν προορισμό ωφελεί εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και την οικονομία του τόπου, καθώς την συγκεκριμένη διαδρομή την επιλέγουν αρκετοί ώστε να απολαύσουν τα φυσικά κάλλη της περιοχής. Η βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου αποτελούσε αίτημα πολλών ετών για τους πολίτες και γι’ αυτό κινηθήκαμε άμεσα ώστε την κατάλληλη στιγμή να είναι στην διάθεση τους. Έτσι, φροντίσαμε ορεινά χωρία της περιοχής να έχουν καλύτερη πρόσβαση με μεγαλύτερη ασφάλεια» υπογράμμισε ο κ. Μαυρομμάτης.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1027 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.