Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:20 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 18:01

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιους αφορά

Δημοσιεύθηκε ΚΥΑ, που δίνει το δικαίωμα στους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που είναι αποσυνδεδεμένοι απ’ το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, να υποβάλουν αίτημα, ώστε να λάβουν εφάπαξ ειδικό βοήθημα από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Μέχρι τις 30/04/2020 να είναι αποσυνδεδεμένοι απ’ το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι.
  • Η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία του δικαιούχου.
  • Αθροιστικά πρέπει να πληρούνται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με την σύνθεση του νοικοκυριού και με βάση την απόφαση «Καθορισμός των ορών και των Προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Στις ρυθμίσεις της απόφασης εντάσσονται και περιπτώσεις μη ενεργών συμβάσεων προμήθειας, όπου εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές κι έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης απ’ τον Προμηθευτή. Στις περιπτώσεις αυτές, αν ο Προμηθευτής που εκπροσωπούσε τον καταναλωτή πριν την καταγγελία της σύμβασης, αρνηθεί να συνάψει νέα σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τότε ο καταναλωτής μεταπίπτει σε καθεστώς καθολικής υπηρεσίας.

Δικαιολογητικά:

-Δήλωση Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) φορολογικού έτους 2020 (χρήση 2019) όλων των μελών του νοικοκυριού.
-Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικά σημειώματα) φορολογικού έτους 2020 (χρήση 2019) όλων των μελών του νοικοκυριού.
-Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2020 (χρήση 2019) όλων των μελών του νοικοκυριού
-Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού
-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
-Γνωστοποίηση πιστοποίησης Αναπηρίας Επιτροπής ΚΕΠΑ σε ισχύ (εάν υπάρχει)
-Βεβαίωση Ασφαλιστικού Φορέα/Νοσοκομείου για την ανάγκη κατ’ οίκον μηχανικής υποστήριξης σε ισχύ (εάν υπάρχει).

Αιτήσεις στον Δήμο Αγρινίου

Αιτήσεις στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αγρινίου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2641046990 και 2641048747, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-13:00, οδός Γληνού 1 (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Αιτήσεις στον Δήμο Μεσολογγίου

Αιτήσεις στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Μεσολογγίου (Σταυροπούλου 31, ισόγειο). Τηλέφωνο Επικοινωνίας 26313 63430/431 και 26313 363425, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-13:00.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 965 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.