Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:31 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 18:45

Έκτακτες επιδοτήσεις για ΚΤΕΛ και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη διεύρυνση προγραμμάτων τόνωσης του εσωτερικού Τουρισμού ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού – Στα 100 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Για την ειδική επιδότηση των επιχειρήσεων που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, καθώς και για τα προγράμματα υποστήριξης του εσωτερικού Τουρισμού μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη Βουλή.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «επεκτείνουμε μια πολύ σημαντική ρύθμιση, προκειμένου να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία. Το Υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση προσφέρουν μια ειδική επιδότηση, η οποία θα δοθεί στα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ θα στηριχθούν Οργανισμοί των τουριστικών λεωφορείων. Η ειδική επιδότηση αποσκοπεί στην ανακούφιση των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο τομέα του τουρισμού, οι οποίες έχουν υποστεί μείωση στον τζίρο και τα έσοδά τους, λόγω και του περιορισμού του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% των συνολικών θέσεων κάθε λεωφορείου».

Το πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού Τουρισμού

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού Τουρισμού μέσω «voucher» σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ότι «τα voucher αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέτρο, ουσιαστικό κι επιβεβλημένο από τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία του COVID-19. Τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ, ίσως και 20, μπορούν να ενεργοποιηθούν σε φοροαπαλλαγές, οι οποίες θα βοηθήσουν τον εσωτερικό τουρισμό».

Αναλύοντας περαιτέρω την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης των voucher για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «τα voucher είναι το τρίτο μέτρο της κυβέρνησης για τη στήριξη του Τουρισμού. Αρχικά πραγματοποιήθηκε η ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Τριπλασιάσαμε το σχετικό κονδύλι σε πρώτη φάση, από 10 σε 30 εκ. ευρώ και ακολούθως αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, σε 37 εκ. ευρώ. Στη συνέχεια αναβιώσαμε, μετά από πολλά χρόνια, στο Υπουργείο Τουρισμού το Πρόγραμμα ‘Τουρισμός Για Όλους’. Προσφέραμε 30 εκ. ευρώ, όταν την τελευταία φορά που είχε ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα είχαν δοθεί μόλις 5 εκ. ευρώ».

Ο Υπουργός κάλεσε τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα «να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουν τέτοιου είδους διατακτικές στους υπαλλήλους τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μείωση στο κόστος των διακοπών του Έλληνα εργαζομένου, ενώ θα επωφεληθεί και η τουριστική μας βιομηχανία».

Tέλος, επισήμανε ότι «η επιτυχία του προγράμματος ‘Τουρισμός για όλους’ ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι αιτήσεις συμμετοχής που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή ξεπέρασαν τις 450.000. Αντιστοιχούν σε περισσότερους από 750.000 δικαιούχους, μαζί με τα προστατευόμενα μέλη».

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι αυξάνεται το ποσό ενίσχυσης του προγράμματος ‘Τουρισμός Για Όλους’, από 30 σε 100 εκ. ευρώ. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός είπε ότι «με τα 100 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα ‘Τουρισμός Για Όλους’, με τα 37 εκ. για τον Κοινωνικό Τουρισμό και με τα πάνω από 10 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα των ‘voucher’, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο εσωτερικός Τουρισμός θα είναι φέτος ένας ισχυρός πυλώνας στήριξης κάθε εργαζομένου στον κλάδο».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1666 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία