Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 19:56

Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζεται η δράση προτεσταντικής ομάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι υποστηρίζει για το θέμα μιλώντας στη «Σ» ο υπεύθυνος της επιτροπής για θέματα αιρέσεων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Κωνσταντίνος Καντάνης

Μετά την περσινή μαζική «εξόρμηση» στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία και την Άρτα από μελή της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης (Ε.Ι.Ε.) επανεμφανίστηκαν και διένειμαν και φέτος την Καινή Διαθήκη με την ένδειξη «κάθε σπίτι». Τα περισσότερα περιστατικά κατεγράφησαν σε χωριά του Μεσολογγίου και σε περιοχές του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της επιτροπής για θέματα αιρέσεων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και εντεταλμένο στη Συνοδική Επιτροπή για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου π. Κωνσταντίνο Καντάνη: «πριν δύο εβδομάδες μια ομάδα νεαρών κυρίως, παρουσιάστηκε και πάλι στην περιοχή μας. Μετέβησαν σε συγκεκριμένες περιοχές του Αγρινίου και σε χωρία του Μεσολογγίου, στα οποία διάνειμαν πόρτα – πόρτα το υλικό, ενώ κάποια εξ αυτών, Άγγλοι και Γάλλοι, έστησαν και τραπεζάκι ενημέρωσης στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο με την συνοδεία μουσικής. Εν συνεχεία ωστόσο απομακρύνθηκαν μετά τον διάλογο που είχαν με νεαρούς Χριστιανούς Ορθόδοξους Αγρινιώτες που τους αντιλήφθηκαν και πήγαν στο σημείο κάθισαν μαζί τους και συνομίλησαν με διακριτικό και όμορφο τρόπο».

Μάλιστα, κατά τον π. Καντάνη, φέτος η δράση τους δεν είχε ευρεία κλίμακα, όπως στο παρελθόν, αλλά πήγαν στοχευμένα σε σημεία της περιοχής εκεί όπου οι κάτοικοι δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους ή τους αντιμετώπισαν με ευγένεια, κάτι που ίσως «ερμηνεύτηκε» από αυτούς πως στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει «έδαφος» να δράσουν. Όπως αποδείχθηκε όμως έπεσαν έξω, καθώς ούτε φέτος είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα γι’ αυτούς.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής για θέματα αιρέσεων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας υπενθύμισε και την προ ημερών παρέμβαση που έκανε για το θέμα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Η ομάδα που δρα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει νεοπροτεσταντικό χαρακτήρα με προσηλυτιστική δραστηριότητα, και με το πρόσχημα της διανομής της Καινής Διαθήκης, έχει σκοπό την επικοινωνία με περισσότερους πιστούς χριστιανούς για διανομή προτεσταντικού υλικού, τελείως ασυμβίβαστο με την ορθόδοξη πίστη μας.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο υπεύθυνος της επιτροπής για θέματα αιρέσεων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και εντεταλμένος στη Συνοδική Επιτροπή για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου π. Κωνσταντίνος Καντάνης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 845 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.