Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:54 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 18:10

Τα εννέα παράξενα πράγματα που διαισθάνονται τα σκυλιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αδιαμφισβήτητα, οι σκύλοι έχουν πάρα πολύ καλή διαίσθηση όσον αφορά τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τη σημασία τους. 

Μάλιστα, όποιος έχει μεγαλώσει με σκύλους, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά τα υπέροχα τετράποδα έχουν πολύ καλή διαίσθηση, όσον αφορά τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους.

Δείτε 9 πράγματα που οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου μπορούν να διαισθανθούν για αυτόν που νιώθουν οικογένειά τους:

1. Διαισθάνονται τη λύπη και τη στενοχώρια. Τα σκυλιά διαισθάνονται ποτέ ο άνθρωπος που έχουν δίπλα τους νιώθει χαρά, λύπη, άγχος και μάλιστα πολλές φορές όταν νιώσουν ότι δεν είναι καλά, κάθονται δίπλα του και συμπάσχουν και αυτά. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι σκύλοι θα συμπαρασταθούν στον πόνο του ιδιοκτήτη τους αλλά και οποιουδήποτε άλλου φέρει την ίδια συμπεριφορά.

2. ‘Μυρίζουν” τις προθέσεις του άλλου. Τα σκυλιά ξέρουν να αναγνωρίζουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Με τη γλώσσα του σώματος του κάθε ανθρώπου, μπορούν να καταλάβουν αν αυτός θέλει το καλό ή το κακό τους. Για αυτό, μόλις δουν κάποιον άγνωστο που για αυτά, αντιδρά καχύποπτα, θα αρχίσουν να γαβγίζουν ενώ αν αισθανθούν οικειότητα θα τρέξουν προς το μέρος του για χάδια.

3. Το πιο φοβερό και σημαντικό από όλα είναι ότι οι τετράποδοι φίλοι μας, χάρη στη μυρωδιά τους, μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπινες ασθένειες. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα ζώων που έχουν αντιληφθεί ακόμα και πρώτα σημάδια καρκίνου ή και άλλες ασθένειες, για τις οποίες ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ακόμα ότι πάσχει. Η μυρωδιά του ανθρώπου που ταλαιπωρείται από κάποια αρρώστια αλλάζει γρήγορα, με αποτέλεσμα ο σκύλος να το γνωρίζει πολύ πριν από τον ίδιο τον πάσχοντα.

4. Αισθάνεται τον φόβο του ιδιοκτήτη του. Όταν ο ιδιοκτήτης ενός ζώου τρομάξει, αμέσως ο σκύλος θα καταλάβει ότι αισθάνεται φόβο και θα αρχίσει να γαβγίζει, σημάδι που για εκείνον σημαίνει έκκληση βοήθειας. Μάλιστα, θα σταθεί στα πόδια του στην προσπάθειά του να τον ηρεμήσει.

5. Γνωρίζουν το δίκιο και το άδικο. Οι αγαπημένοι μας σκύλοι ξέρουν πολύ καλά πότε τούς αδικούμε και πότε όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας οικογένειας με πολλούς σκύλους ή παιδιά, όπου αν μέσα σε αυτήν ο σκύλος νιώσει ότι αδικείται στο θέμα του φαγητού ή στα χάδια, θα δείξει αμέσως την δυσαρέσκεια του και θα αναζητήσει την προσοχή σας.

6. Καταλαβαίνουν τον θυμό. Το συναίσθημα του θυμού είναι πλήρως αναγνωρίσιμο από τους σκύλους. Οι γκριμάτσες θυμού, ο υψηλός τόνος της φωνής και το επιτακτικί ύφος είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους σκύλους να αναγνωρίσουν ότι ο ιδιοκτήτης τους είναι θυμωμένος. Κάποιες φορές, μπορούν να εντοπίσουν τον λόγο του θυμού (συνήθως όταν τους αφορά για κάποια σκανδαλιά), άλλες φορές όμως δεν γνωρίζουν τον λόγο.

7. Οι σκύλοι θα σε εκμεταλλευτούν! Όταν διαισθανθούν ότι ένας άνθρωπος είναι πιο επιεικής και χαλαρός από τον ιδιοκτήτη τους, τότε θα τον εκμεταλλευτούν για να κάνουν αυτό που θέλουν, όπως να φάνε φαγητό που δεν πρέπει, να ανέβουν στον καναπέ που συνήθως τους απαγορεύεται ή να αρχίσουν να μασάνε υφάσματα και αντικείμενα που δεν πρέπει.

8. “Μυρίζουν” την εγκυμοσύνη. Όσο απίστευτο και να ακούγεται, ο σκύλος έχει την ικανότητα να μυρίζει τις ορμονολογικές διαφορές της γυναίκας που συμβαίνουν κατά τους μήνες που είναι έγκυος. Μάλιστα, πολλοί σκύλοι με το που το αντιληφθούν, θα αρχίσουν να κάθονται πάνω στην κοιλιά της μέλλουσας μανούλας και θα γίνουν πιο προστατευτικοί απέναντί της.

9. Ο σκύλος διαισθάνεται πότε δεν συμπαθεί κάποιον ο ιδιοκτήτης του. Όταν ανεβαίνει η ντοπαμίνη μας και η σεροτονίνη, τότε αυξάνονται τα επίπεδα χαράς και ο σκύλος αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ευφορίας, όταν όμως οι ορμόνες μας λειτουργούν διαφορετικά, καταλαβαίνει ότι κάτι μας ενόχλησε στα πρόσωπα γύρω μας και έτσι μαθαίνει να αναγνωρίζει το άτομο που μας προκαλεί αυτήν την αλλαγή συμπεριφοράς.

Πόσοι άλλοι λόγοι να καταλάβουμε ότι ο σκύλος είναι ο πιο έμπιστος φίλος του ανθρώπου και συνοδοιπόρος σε κάθε του βήμα και συναίσθημα!

pronews.gr

Διαβάστηκε 2964 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 18:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.