Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:38 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 14:42

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει ανησυχία για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει την ανησυχία της για τη δυσμενή θέση στην οποία περιέρχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και απαιτεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δοθούν άμεσα πειστικές απαντήσεις οι οποίες να άρουν την πορεία απαξίωσης του.

Συγκεκριμένα:

1. Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού, όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική προκήρυξη.

2. Να ακυρωθεί η μετάθεση της νεφρολόγου και να επιστρέψει στα καθήκοντά της άμεσα. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, να πραγματοποιηθεί νέα πρόσληψη της ίδιας ειδικότητας.

3. Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη ενός ακτινοδιαγνώστη, προκειμένου να λειτουργήσει ο καινούργιος υπερσύγχρονος τομογράφος, ο οποίος θα βοηθήσει τους συμπολίτες μας να υλοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις.

4. Να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου – επιμελητή Β’.

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, πως το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές μονάδες υγείας που εδρεύει στη Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και η οποία εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά από την Ναυπακτία έως και το Ξηρόμερο.

Ακόμη σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγρινίου διαθέτουν από κοινού σε ημερήσια βάση ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρα, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων ασθενών.

Τέλος σημειώνουμε, πως από το 2013 έχει εκφραστεί πάγιο αίτημα τόσο των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου όσο και των πολιτών του Νομού, για την οργανική αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων, ώστε να λειτουργούν αυτόνομα και με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, επαναφέρει και διεκδικεί την υλοποίηση του αιτήματος της οργανικής αποσύνδεσης των δύο νοσοκομείων, ώστε να επιλυθούν οριστικά μία σειρά προβλημάτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως να σταματήσει η ταλαιπωρία της μεταφοράς των ασθενών συμπατριωτών μας.

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, ειδικότερα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης λόγω του COVID-19, οφείλουν να δώσουν τις πρέπουσες απαντήσεις στελέχωσης και έμπρακτης υποστήριξης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Δεν αρκούν οι δηλώσεις και τα «χειροκροτήματα»

Το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής,

Η υγεία όλων μας,

Κινδυνεύει στη περιοχή μας,

Αν το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν στελεχωθεί έγκαιρα και στο βαθμό που οι συνθήκες το απαιτούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Παπαδημητρόπουλος Διονύσιος 

Ο Γεν. Γραμματέας: Αντωνόπουλος Σπυρίδων

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 792 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.