Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:09 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 12:00

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Αποφάσεις για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών και το «Μιχάλη Κούση»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς το 8ευρω, αλλά και εκτός του καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ ο Ημιμαραθώνιος

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Τη συμμετοχή του δήμου Αγρινίου διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών, αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Η μεγάλη διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο από 16 έως 20  Σεπτεμβρίου 2020, μετά από απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ενώ συνδιοργανωτής θα είναι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η συμμετοχή του δήμου Αγρινίου θα αφορά διάφορες δαπάνες για την διεξαγωγή της διοργάνωσης μέχρι του ποσού των 13.700€.

Επίσης στις 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμου Μιχάλης Κούσης» σε συνεργασία το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου,  τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου,  και τον ΠΑΣ «Ιωνικός 80». Όπως αποφασίστηκε στη φετινή διοργάνωση δεν θα ισχύσει η συνδρομή των οκτώ ευρώ των συμμετεχόντων, που ίσχυε στις προηγούμενες διοργανώσεις. Ο δήμος Αγρινίου θα δαπανήσει 18.500€ για διάφορες δαπάνες, όπως ο σχεδιασμός και η εκτέλεση προωθητικών ενεργειών με τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή του αγώνα, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, η παραγωγή αναμνηστικών t-shirt-μεταλλίων για τους συμμετέχοντες καθώς και μεταλλίων-κυπέλλων για τους νικητές, η τροφοδοσία – υδροδοσία των δρομέων τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα σε σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής, όσο και μετά τον τερματισμό, η ηχητική κάλυψη – μικροφωνική εγκατάσταση για τον χώρο εκκίνησης και τερματισμού κτλ.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο πως και φέτος η διοργάνωση προς τιμήν του μεγάλου  Αγρινιώτη δρομέα μεγάλων αποστάσεων θα μείνει και φέτος έξω από το καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρ. Ζαρκαβέλης τόνισε πως ενώ ο δήμος Αγρινίου προσπαθεί να καθιερώσει μια σταθερή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του αγώνα, ο ΣΕΓΑΣ και φέτος αφήνει εκτός του επίσημου καλεντάρι των αγώνων τη διοργάνωση για το «Μιχάλη Κούση». Μάλιστα σύμφωνα με το Χρ. Ζαρκαβέλη ο ΣΕΓΑΣ φαίνεται να «προκρίνει» μια διοργάνωση ενός άλλου ημιμαραθωνίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι.

Πάντως φέτος ούτως ή άλλως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η αθλητική σεζόν έχει πολλές ανακατατάξεις στον προγραμματισμό διάφορων αγώνων, καθώς αγώνες που προγραμματίζονταν για την περίοδο του lockdown, μετατίθεται για το φθινόπωρο. Πάντως ο δήμος Αγρινίου θα επιδιώξει ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» να καθιερωθεί στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 901 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.