Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:37 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 11:40

«Καρφιά» από τη δημοτική αρχή Αγρινίου για τον ΣΕΓΑΣ: προτίμησε για το καλεντάρι… Ημιμαραθώνιο στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωστό είναι τα τελευταία χρόνια το χάσμα του δήμου Αγρινίου με τον ΣΕΓΑΣ αναφορικά με τη διαχείριση του Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης» αλλά φαίνεται πως αυτό διευρύνεται αντί να κλείνει…

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Χρήστου Ζαρκαβέλη στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου εισηγήθηκε την έγκριση της διεξαγωγής του 13ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου «Μιχάλης Κούσης» την Κυριακή 27η Σεπτεμβρίου 2020 .

Ο ημιμαραθώνιος θα είναι και φέτος εκτός καλεντέρι ΣΕΓΑΣ ο οποίος , σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Ζαρκαβέλης, προτίμησε να εντάξει στο πρόγραμμα του έναν ημιμαραθώνιο που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι στα μέσα Οκτωβρίου (ημερομηνία που αρχικώς σκεφτόταν και το Αγρίνιο).

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού έγινε μια «μεγάλη κουβέντα» με τον ΣΕΓΑΣ αλλά δεν κατέληξε σε συμφωνία καθώς «ο δήμος Αγρινίου ζήτησε κάποια πράγματα αλλά δεν έλαβε δεσμεύσεις».

Η χθεσινή συζήτηση κύλησε χωρίς αντιπαραθέσεις για το ζήτημα καθώς όλοι αποδέχθηκαν την ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν λόγω κορωνοϊού που θέτει αβεβαιότητες για τη διοργάνωση.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να υπάρχει σταθερή ημερομηνία στα μέσα Οκτωβρίου αλλα ειδικώς για φέτος η διοργάνωση επισπεύστηκε με την ελπίδα να…προλάβει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Συμφώνησαν εξάλλου οι δημοτικοί σύμβουλοι στην ανάγκη ο αγώνας να λάβει διάσταση αντάξια του βεληνεκούς του σπουδαίου Αγρινιώτη Μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση και να μην επαναληφθούν οι προ διετίας αστοχίες που έπληξαν τη φήμη της διοργάνωσης.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ημερομηνία της 27ης Σεπτεμβρίου 2020 και ο αγώνας θα διεξαχθεί σε συνεργασία το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου  και τον ΠΑΣ «Ιωνικός 80».

Θα δεσμευθεί πίστωση συνολικού ποσού 18.500 από τον προϋπολογισμό του Δήμου ενώ δεν θα ισχύσει η συνδρομή των οκτώ ευρώ των συμμετεχόντων που ίσχυε σε προηγούμενες διοργανώσεις.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 912 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.