Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:19 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 22:19

Μεσολόγγι: Ο σπουδαστής Γιώργος Ντέκας ομιλητής σε σεμινάριο αστροφωτογραφίας στη Χίο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο σπουδαστής μας Γιώργος Ντέκας, τελειόφοιτος της ειδικότητας "Τέχνη Φωτογραφίας", ειδικός γραμματέας της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και λάτρης της αστροφωτογραφίας, ήταν ομιλητής σε σεμινάριο αστροφωτογραφίας στη Χίο.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στη Χίο, διοργάνωσαν η Φωτογραφική Λέσχη και ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα “μυστικά” της τεχνικής της αστροφωτογραφίας, βλέποντας παράλληλα νυχτερινές λήψεις και αστροφωτογραφίες από το Μεσολόγγι αλλά και της ευρύτερης περιοχής της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε πρακτική εξάσκηση και ουρανογραφία με τους συμμετέχοντες να φωτογραφίζουν τους αστερισμούς στοχεύοντας κυρίως στον γαλαξία μας.

Ο Γιώργος “όργωσε” στην κυριολεξία το νησί και αποθανάτισε με τον φακό του μαγικές εικόνες οι οποίες όπως τόνισε δεν έχουν υποστεί κάποιο μοντάζ παρά μόνο επεξεργασία εικόνας.

“Ο ουρανός είναι ακριβώς έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, απλά εμείς δεν μπορούμε να τον δούμε με γυμνό μάτι”, είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας, “Εφτά ημέρες (δεν ήταν αρκετές) σ ένα όμορφο νησί με υπέροχους ανθρώπους, ευγενικούς και φιλόξενους. Ένα διήμερο σεμινάριο με πολύ κόσμο (φυσικά με τα μέτρα προστασίας μας) δημιούργησε απορίες και γέννησε γνώσεις αλλά έκανε και νέες φιλίες.

Τρίτη φορά στη Χίο, είχα μαγευτεί πέρσι στα Κάτω Φανά όταν ήρθα για διακοπές από τον πολύ σκοτεινό ουρανό και τα ωραία τοπία. Σαν αστροφωτογράφος ευρέως πεδίου αυτό αναζητώ, καθαρό ουρανό μακριά από φώτα , πόλεις, χωριά και αυτοκίνητα. Η Χίος πραγματικά προσφέρεται γι αυτόν τον σκοπό και δεν βλέπω ειλικρινά την ώρα για το πότε θα ξανά έρθω.

Μαγευτικά τοπία, μεσαιωνικά κτίσματα και εκκλησίες μπορούν να συνδυαστούν απίστευτα με τον ουρανό και να φτιάξεις ιστορία με κάθε φωτογραφία! Είναι πολύ λίγες οι φωτογραφίες που κατάφερα να βγάλω μπροστά στα τόσα που είδα! Ξενύχτι και περπάτημα αρκετό άξιζαν με το παραπάνω μόλις είδα το αποτέλεσμα στη μηχανή μου!”.

Δείτε παρακάτω δείγμα της δουλειάς του Γιώργου.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 1511 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 22:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.