Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:31 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 19:29

Σχέδια Βελτίωσης: οι δικαιούχοι των δράσεων 4.1.1 και 4.1.3 στη Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 47.642.990,55€ όπου εντάσσονται συνολικά 844 δικαιούχοι (φυσικά/νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα).

Υπεγράφησαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη οι σχετικές Αποφάσεις Ανάρτησης αποτελεσμάτων των δικαιούχων των δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» & 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του ΠΑΑ 2014-2020, μετά την ολοκλήρωση εξέτασης των ενστάσεων που κατατέθηκαν από φυσικά και νομικά πρόσωπα και συλλογικούς φορείς.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν τα Σχέδια Βελτίωσης και την εφαρμογή ΑΠΕ στη γεωργία με συνολική δημόσια δαπάνη η οποία ανέρχεται στα 47.642.990,58 € για 844 δικαιούχους.

«Στις άμεσες προτεραιότητές της πολιτικής μας είναι η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί σημαντικό οικονομικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας αλλά και εργασιακής απασχόλησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «βασικό εργαλείο είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικά το Υπομέτρο 4.1 που προσφέρει σοβαρά οικονομικά κίνητρα για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αυτών καθώς και επενδύσεις που συμβάλλουν στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη γεωργία και την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, προσπαθούμε με συντονισμένες προσπάθειες προς το ΥΠΑΑΤ για εξεύρεση επιπρόσθετων χρηματικών πόρων με σκοπό την δυνατότητα ένταξης και των επιλαχόντων εν δυνάμει δικαιούχων των συγκεκριμένων δράσεων».

Υπενθυμίζουμε ότι στόχοι των δράσεων 4.1.1 και 4.1.3 είναι:

1.1. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιµων γεωργικών εκµεταλλεύσεων.

1.2. Η βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκµεταλλεύσεων και η άµβλυνση των επιπτώσεων στην κλιµατική αλλαγή.

Επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ. 

Διαβάστηκε 1288 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία