Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:11 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:20

Ο Πετράκης Εμμανουήλ του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), ο Προκριματικός Διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ 2020) και την αντίστοιχη ομάδα για την 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (jBMO 2020).

Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και διεξήχθη στην Αθήνα στο κτίριο του Νέου Χημείου. Επισημαίνεται ότι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που ίσχυσαν κατά τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σημαντική διάκριση  έλαβε και σε αυτή τη φάση ο

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, μαθητής  του 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,

ο οποίος κατέλαβε την 5η πανελλήνια θέση. Με την διάκρισή του αυτή θα στελεχώσει την εθνική ομάδα και θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Η Ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Μ.Ε.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συγχαίρει θερμά τον Εμμανουήλ Πετράκη και του εύχεται υγεία και καλή επιτυχία στην συνέχεια των διαγωνισμών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2123 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.