Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:45 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 12:56

Κάστρο Ναυπάκτου: «Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» Ουίλιαμ Σαίξπηρ (Τετ 29/7/2020 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάστρο Ναυπάκτου, Είσοδος Αρχαιολογικού Χώρου Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, 9.00μμ «Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθετεί φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό.

Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με περισσότερες από 265 εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε περισσότερες από 41 περιφερειακές ενότητες της χώρας, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των θεατών και του προσωπικού.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού θεσμού το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ως εποπτευόμενος φορέας, παρουσιάζει τον «Ριχάρδο Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά»σε σκηνοθεσία ΜαρλένεΚαμίνσκυ, με τον Τάσο Νούσιασε εμβληματικούς χώρους.

Ο Ριχάρδος Β’ υπήρξε ένας από τους πιο αινιγματικούς Άγγλους βασιλιάδες, που μετατράπηκε από τον Σαίξπηρ σε μια συναρπαστική, συγκινητική, μελέτη ενός τραγικού ήρωα και μιας ψυχής ποιητικής. Το έργο «Ριχάρδος Β’-Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» αποτελεί μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του «Ριχάρδου Β’».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Οι θεατές μπορούν πριν την έναρξη της παράστασης να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Ναυπάκτου, το οποίο παραμένει ανοικτό 8.00 έως 20.00, με αντίτιμο εισόδου 3 (γενική είσοδος) και 2 ευρώ (μειωμένο).

Μέγιστος αριθμός θεατών: 180 άτομα

Ώρα προσέλευσης: 8.30μμ αυστηρά

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης, στον σύνδεσμο:

«Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι θεατές που έχουν προβεί σε κράτηση θέσης παρακαλούνται όπως προσκομίσουν εκτυπωμένο το αποδεικτικό κράτησης που έχουν λάβει ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης παρακαλούνται να ενημερώσουν στο τηλ. 26340 27240.

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου για την ασφαλή προσέλευση, αποχώρηση και παραμονή στο χώρο της εκδήλωσης.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ Ολυμπία Βικάτου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1950 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 00:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.