Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 12:55

Αμπέλι: αντιμετώπιση της ευδεμίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η έναρξη της 3η πτήσης του εντόμου τοποθετείται στις 23 Ιουλίου. Η σύντομη πτήση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με Τεχνικό Δελτίο που εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας τo 25%, το 50% και 75% των ακμαίων ατόμων της γενεάς αναμένεται να εμφανιστούν την 04η, την 11η και την 13η Αυγούστου, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που προγραμματίζεται μια μόνο εφαρμογή εντομοκτόνου:

  • Εάν πρόκειται να γίνει επέμβαση με εντομοκτόνα που έχουν και ωοκτόνο δράση, η εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 01-02 Αυγούστου.
  • Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιλεγούν αποκλειστικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, η εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 07-09 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που προγραμματίζονται δύο (2) εφαρμογές εντομοκτόνου:

  • Εάν πρόκειται να γίνει επέμβαση με εντομοκτόνα που έχουν και ωοκτόνο δράση, η 1 η εφαρμογή να γίνει άμεσα δηλ. στο χρονικό διάστημα 23-25 Ιουλίου.

Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιλεγούν αποκλειστικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, η 1 η εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 27-29 Ιουλίου.

  • Η 2 η εφαρμογή να γίνει στο τέλος της λήξης του μεσοδιαστήματος εφαρμογής, όπως αυτό αναφέρεται στην ετικέτα του σκευάσματος της 1ης εφαρμογής.

Συνιστάται η τακτική και ανά διήμερο διενέργεια ελέγχου της προσβολής.

Η απόφαση για τον χρόνο και την συχνότητα των επεμβάσεων εξαρτάται από την παραγωγική κατεύθυνση, το ιστορικό του αμπελώνα, το ύψος της προσβολής, το εντομοκτόνο, την ευαισθησία της ποικιλίας, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες.

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Επιλογή από την λίστα με τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα για τους εχθρούς της αμπέλου, σύμφωνα με τις οδηγίες του γεωπόνου. Να τηρείται πιστά η ετικέτα.

Διαβάστηκε 1089 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία