Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:59 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 22:18

Συγκροτήθηκαν τα Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Έργο των Κλιμακίων Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) είναι:

⇒ Ο έλεγχος τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και γενικά η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

⇒ Η διενέργεια αυτοψίας σε εγκαταστάσεις ή δραστηριότητες, ιδίως όταν πιθανολογείται ότι η λειτουργία τους υποβαθμίζει το περιβάλλον, κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις και υποδείξεις.

Τα Κλιμάκια έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται σε κάθε είδους εγκαταστάσεις οποτεδήποτε, τηρώντας τους όρους ασφαλείας που ισχύουν για κάθε εγκατάσταση, είτε αυτές βρίσκονται σε λειτουργία είτε όχι, ακόμη και αν δεν παρευρίσκονται ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος λειτουργός και να συνοδεύονται εφόσον είναι δυνατό από εντεταλμένο εκπρόσωπό τους.

  • Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των εγκαταστάσεων έχουν υποχρέωση να παρέχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες και γενικά να διευκολύνουν τον έλεγχο.

Ο Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος,
Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας της Π.Δ.Ε., Λάμπρος Δημητρογιάννης

Η ενεργοποίηση του Κλιμακίου θα γίνεται μόνο έπειτα από γραπτή εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας της Π.Δ.Ε. μετά από συνεννόηση με τους αντίστοιχους Αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. ή βάσει σχετικών αιτημάτων ή κατά την κρίση του.

Στην εν λόγω εντολή και αναλόγως του αντικειμένου ελέγχου, θα καθορίζεται επίσης και η υπηρεσία που θα διακινεί την αλληλογραφία και τις λοιπές απαιτούμενες ενέργειες. Επιπρόσθετα, οι Αποφάσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων, όπως αυτές επιβάλλονται από την παρ. 2α του άρθρ. 21 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209 Α’/21-09-2011) όπως ισχύει, θα εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας της Π.Δ.Ε. έπειτα από σχετική εισήγηση του Κ.Ε.Π.ΠΕ., όπως ορίστηκε και από τη σχετική Απόφαση Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Για την Αιτωλοακαρνανία και τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτ/νίας στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ), ορίζονται:

Για θέματα κτηνιατρικής: Μιστυλή Σταμάτη ΠΕ Κτηνιάτρων ή/την Μπαμπούρη Ιωάννα ΠΕ Κτηνιάτρων.

Για θέματα γεωργίας: Τραχήλη Ελένη ΠΕ Γεωπόνων ή/και την Τριάντη Ιωάννα ΠΕ Γεωπόνων.

Για θέματα αλιείας: Παρπούρα Άλκηστις-Χρυσάνθη ΠΕ Ιχθυολόγων ή/και την Ντζούφρα Παρασκευή ΠΕ Ιχθυολόγων.

Διαβάστηκε 1085 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία