Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:12 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 19:14

Εκδήλωση στο νησί του Καλάμου - Κώστας Λύρος: «Δεσμοί φιλίας και ζωής με τον Κάλαμο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Κάλαμο, η τιμητική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο ιστορικό νησί  το οποίο κατά την διάρκεια των πολιορκιών του Μεσολογγίου έως και την απελευθέρωση της πόλης το 1829, προσέφερε  την φιλοξενία και την φροντίδα του στους Μεσολογγίτες.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και ζωής που αναπτύχθηκαν μεταξύ Μεσολογγίου και Καλάμου,  λέγοντας πως ο Κάλαμος υπήρξε «…το απάγκιο των αμάχων του Μεσολογγίου. Το φιλόξενο καταφύγιο που τους καιρούς του πολέμου και του ολέθρου αγκάλιασε με περισσή στοργή τους Μεσολογγίτες, προσφέροντας τους ασφάλεια και προστασία απ’ τα  δεινά του πολέμου. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως δήμαρχος και ως Μεσολογγίτης  έχω την τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου σε όλους όσους φρόντισαν να ανοίξει και πάλι ο παλαιός μας δρόμος. Ο δρόμος της συνεργασίας, της ενότητας και της αλληλεγγύης. Οι πρόγονοι μας χάραξαν την πορεία του. Εμείς θα πρέπει βρούμε την δική μας οδό επικοινωνίας και συνεργασίας, πατώντας πάνω στα βήματα του πολιτισμού, των αξιών και της προόδου Μας συνδέουν άλλωστε ισχυροί δεσμοί φιλίας και ζωής. Κάθε δράση που θ ακολουθήσει θα τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Και φυσικά προσδοκούμε κι επιθυμούμε αυτή η αποκατάσταση των επαφών μας να συνοδευτεί από  κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες. Σας ευχαριστούμε για όσα έκανε ο τόπος σας για τον δικό μας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την επιμέλεια του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» και του ιδρυτή της Νίκου Κορδόση, του Προέδρου Γ. Κοτσίρη και μελών του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, την συνεργασία των Δημάρχων Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Λευκάδος Χαράλαμπου Καλού, καθώς επίσης και της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας καλάμου Γιώτας Γραψοπούλου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στον Κάλαμο, όπου συμμετείχαν  ο Βουλευτής Αθανάσιος Καββαδάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ανδρέας Κτενάς.

Διαβάστηκε 920 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.