Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:58 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 17:48

ΟΑΕΔ: 19 προγράμματα απασχόλησης, με 129.000 νέες θέσεις εργασίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο 19 προγραμμάτων απασχόλησης, με 129.000 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, παρουσίασε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σχετικά με το ολοκληρωμένο σχέδιο προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσίασε τα βελτιωμένα και ενισχυμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας, καθώς και τα νέα προγράμματα για την προώθηση της απασχόλησης, που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, αυτήν τη στιγμή, υλοποιούνται έξι βελτιωμένα και ενισχυμένα προγράμματα απασχόλησης, που προσφέρουν 40.200 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ και σχεδιάζονται 13 νέα προγράμματα, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ, που προσφέρουν 88.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας.

Όπως είπε, ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε παραγωγό ενεργητικών πολιτικών, για να βοηθήσει τους ανέργους να βρουν τη θέση που τους αξίζει μέσα σε μία αγορά εργασίας που μεταβάλλεται συνεχώς.

Μέγιστη απορροφητικότητα

Όπως τόνισε, ο στόχος των νέων προγραμμάτων είναι η μέγιστη απορροφητικότητα, η πανελλαδική κάλυψη και η στήριξη όλων των ηλικιακών ομάδων, με έμφαση σε ειδικές ομάδες ανέργων, που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενώ το χρονοδιάγραμμα είναι να υλοποιηθούν εντός του 2020.

Αναφορικά με τα 13 νέα προγράμματα απασχόλησης, ο κ. Πρωτοψάλτης απαρίθμησε ορισμένα: το κοινωφελές πρόγραμμα (36.500 θέσεων εργασίας), διάρκειας οκτώ μηνών, που έχει ήδη ξεκινήσει, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, το πρόγραμμα για ανέργους 30 ετών και άνω σε λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της Ελλάδας, το πρόγραμμα νέων πτυχιούχων, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία, το πρόγραμμα για ανέργους από 30 ετών και άνω σε Περιφέρειες σε μετάβαση, το πρόγραμμα για κατάρτιση και απασχόληση σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης, το πρόγραμμα για νέους πτυχιούχους από 22 έως 29 ετών, το οποίο θα ανοίξει αυτήν την εβδομάδα, το νέο πρόγραμμα 3.500 πτυχιούχων οι οποίοι θα εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κ.ά..

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι ένας ακόμη στόχος είναι ο ανασχεδιασμός της διαδικασίας σύζευξης ανέργων και επιχειρήσεων, μέσα από την αναβάθμιση των εργασιακών συμβούλων ανέργων και εργοδοτών, οι οποίοι εξειδικεύονται σε αυτήν τη διαδικασία σύζευξης. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έχει ολοκληρώσει και την ψηφιακή μετάβασή του.

aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 1850 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία