Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:21 πμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 18:07

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στα Windows 10

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κολοσσός του software μας είχε προϊδεάσει από τις αρχές της χρονιάς για μια νέα σειρά αλλαγών στα Windows 10, οι οποίες έγιναν ή θα γίνουν πραγματικότητα για όλους στον επόμενο καιρό.

Οι μεγαλύτερες αφορούν σε έναν νέο σχεδιασμό για το Start menu, που θα θέσει σε δεύτερη μοίρα τα Live Tiles.

Η Microsoft περιγράφει τις αλλαγές σε μια ανάρτηση στο blog της, λέγοντας πως το νέο Start menu δεν θα έχει πια το συμπαγές χρώμα πίσω από τα λογότυπα των εφαρμογών, αλλά ένα ενοποιημένο και ημιδιάφανο background σε όλα τα πλακάκια.

Κι αυτό για να γίνει ευκολότερη και απλούστερη η περιήγηση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Ο περιορισμός του χρώματος θα διευκολύνει την εύρεση του εκάστοτε app. Μικρή αλλαγή, αλλά κάνει λιγότερο χαοτικό το Start menu.

Εκεί που συναντάμε τις δραστικότερες παρεμβάσεις είναι στο Alt-Tab. Οι αλλαγές ίσως είναι ενοχλητικές εδώ για τους βετεράνους των Windows, γι’ αυτό και η Microsoft επιτρέπει την επιστροφή στην κλασική λειτουργία του Alt-Tab.

«Όλες οι καρτέλες που ανοίγουν στον Microsoft Edge θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο Alt-Tab, όχι μόνο οι ενεργές σε κάθε παράθυρο browser», εξηγεί η Microsoft. Δεν είναι η πρώτη φορά που πειραματίζεται με την εμπειρία του Alt-Tab, μόνο που κάθε αλλαγή που κάνει εδώ συγκεντρώνει συνήθως τη μήνη των χρηστών.

Σε άλλα πράγματα που αλλάζουν, η εταιρία πείραξε και το taskbar, επιτρέποντας πιο προσωποποιημένη εμπειρία με νέα pins, όπως το Your Phone για τους χρήστες Android.

Αλλά και οι ειδοποιήσεις των Windows θα έχουν πια ένα μικρό Χ στην πάνω δεξιά γωνία, ώστε να μπορείς να τις κλείνεις γρήγορα. Αλλαγές συναντάμε και στην ενότητα των Settings, που προσπαθεί εδώ και καιρό να τα κάνει η Microsoft να μοιάζουν με το παραδοσιακό Control Panel.

Με το επόμενο μεγάλο update, τα Windows 10 θα αλλάξουν σε πολλά…

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 2386 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.