Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 17:36

ΟΑΕΔ: Πάνω από 2.500 αιτήσεις σε 48 ώρες για το πρόγραμμα με τη Google

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρόγραμμα Digital Marketing αφορά 3.000 νέους ανέργους

Περισσότερες από 2.500 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες απ’ την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας την Τρίτη 14 Ιουλίου, για συμμετοχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing).

Το πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Google Ελλάδας, για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Συνολικά 3.000 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν απ’ τον ΟΑΕΔ, κατά σειρά προτεραιότητας, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Grow with Google».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους Α.Ε.Ι/Α.Τ.Ε.Ι/Ι.Ε.Κ. που διαθέτουν γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στο www.oaed.gr.

Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά εβδομήντα πέντε (75) ώρες κατάρτισης, από τις οποίες σαράντα (40) ώρες Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης και τριάντα πέντε (35) ώρες Σύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης. Η ολοκλήρωση της Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας ενώ για την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google και τον ΟΑΕΔ.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά στη διεύθυνση: ΕΔΩ

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Θα λάβουν δε 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 € και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1666 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.