Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 19:36

Πανελλαδικές 2020: Τι δείχνουν τα στατιστικά για την πορεία των βάσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δείτε αναλυτικά πίνακες – Πτώση παντού, ακόμα και στις Ιατρικές – 6 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά – Πέρυσι στη Βιολογία αρίστευσε το 16,5% και φέτος το 6,5%! – Είδος εν ανεπαρκεία οι αριστούχοι, μόλις 3 συγκέντρωσαν πάνω από 19.500 μόρια

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα. Όπως διαπιστώνεται, οι αριστούχοι φέτος είναι… είδος εν ανεπαρκεία, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι μόλις 3 υποψήφιοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 19.500 μόρια !

Και οι πίνακες επιβεβαιώνουν ότι αναμένεται πτώση παντού, ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές. Σταθερότητα προκύπτει μόνο στις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, ενώ οι περιζήτητες Νομικές σχολές αναμένεται να έχουν μία μικρή πτωτική πορεία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι βάσεις σημειώνουν πτωτική πορεία ενώ το φετινό χαρακτηριστικό είναι η πολύ κακή βαθμολόγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που εξετάστηκε μαζί με τη Λογοτεχνία.

Πτωτική πορεία έχουμε στο σύνολο των σχολών του 1ου, 2ου και 3ου πεδίου ενώ στο 4ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις. Πολύ χαμηλές βαθμολογίες σημειώθηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με πολύ υψηλό επίπεδο αναβαθμολόγησης ενώ στα Μαθηματικά το 58,84% έγραψε κάτω από τη βάση βάσης. Αλλά και στην Ιστορία περίπου το 50% δεν έπιασε τη βάση. Πολύ χαμηλές είναι οι βαθμολογίες σε Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) και Βιολογία, όπου ποσοστό περίπου 45% έγραψε κάτω από τη βάση.

Πολλοί μαθητές έγραψαν υψηλές βαθμολογίες σε μαθηματικά και φυσική και στη Νεοελληνική Γλώσσα έγραψαν 10 και 11 και μάλιστα σε μία χρονιά που δεν υπάρχουν ειδικοί συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα.  Πέρυσι στη Βιολογία αρίστευσε το 16,5% και εφέτος το 6,5%.

Στις Ανθρωπιστικές Σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στο πρώην μάθημα βαρύτητας των αρχαίων μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.

Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10 με το ποσοστό των αριστεύσαντων (με βαθμολογία άνω του 19) να είναι μόλις στο 1,28%.

Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευεσε.

Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20.

Όπως προκύπτει από τους πίνακες:

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΕΠΑΛ (Εσπ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΕΠΑΛ (Ημ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ Παλαιό (Εσπ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ Παλαιό (Ημ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ Νέο (Εσπ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ Νέο (Ημ.

protothema.gr
Διαβάστηκε 1100 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.