Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:20 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 17:57

«Άμα έχεις μπάρμπα στην Κορώνη»: Ο Ν.Χαρδαλιάς διόρισε στο Δημόσιο 28 μετακλητούς υπαλλήλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στη σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Νίκο Χαρδαλιά.

Αυτό οδήγησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ να κατηγορήσουν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για «ρουσφέτια».Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε πως το 37% των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας θα είναι μετακλητοί, με τον Νίκο Χαρδαλιά να επικαλείται για άλλη μία φορά τον... κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στη σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ:

• Τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές

• Αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους.

• Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων.

• Καταργεί επί της ουσίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του.

• Προχωράει σε απευθείας αναθέσεις κάθε είδους για έργα και προμήθειες του δημοσίου, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επαναφέροντας την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης. Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο και μαζί του οι γνωστές πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και το ΚΙΝΑΛ το οποίο ανέφερε πως το 37% των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας θα είναι μετακλητοί, δηλαδή «συγγενείς & φίλοι»:

«Μετά την πρόσληψη των «φίλων και συγγενών», σχεδόν το μισό προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα αποτελείται από μετακλητούς. Σήμερα, σύμφωνα με το επίσημο οργανόγραμμα της Γ.Γ.Π.Π. υπηρετούν σε αυτή 47 άτομα.

Ο αριθμός τους θα ανέβει στους 75 εκ των οποίων το 37% θα είναι οι ως άνω μετακλητοί, των οποίων η θητεία θα λήξει στις 31/12/2023. Εκτός αν αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός ότι δεν του αρέσουν και τους απολύσει νωρίτερα, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία».

pronews.gr

Διαβάστηκε 1213 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.