Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:28 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 17:47

Κ. Μητσοτάκης: «Η Τουρκία ταπεινώθηκε(!) με την Αγία Σοφία - Μελετάμε αντιδράσεις»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην Αθήνα όπου και πραγματοποίησε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε πως η Τουρκία... ταπεινώθηκε(!) από την κίνηση της να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Μάλιστα πρόσθεσε πως η Ελλάδα «μελετά τις κινήσεις της» αν και χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ξεκάθαρα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία ουσιαστική κίνηση για να αντιμετωπίσει τη βεβήλωση της κοιτίδας της ελληνορθοδοξίας, παρά θα επιδιώξει λεκτικές καταδίκες.

O κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημειώνοντας πως «Απόφαση που μας πληγώνει ως Έλληνες χριστιανούς ορθοδόξους και ως πολίτες του κόσμου. Το θέμα είναι παγκόσμιο, πανανθρώπινο. Με την οπισθοδρομική κίνηση, η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς. Προτιμά την εσωστρέφεια και δείχνει ουσιαστική αδυναμία.

Αναδείχθηκε σε παγκόσμιο μνημείο η Αγιά Σοφιά, όσοι τη βεβηλώνουν, με τον βυζαντινό του όνομα αναγκάζονται να το αποκαλούν. Τα μνημεία δεν ταπεινώνονται αλλά ταπεινώνουν. Μετά από αυτήν την προσβολή, γεννιέται το ερώτημα αν η Αγιά Σοφιά είναι δίκαιο η UNESCO μπορεί να δίνει τα δώρα της. Μικρόψυχη η απόφαση της Τουρκίας και η Ελλάδα μελετάει την αντίδρασή της σε όλα τα επίπεδα».».

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σημείωσε σχετικά με την οικονομία ότι «Μετά το τέλος της συνόδου δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς μια λύση κοινής αποδοχής. Η πρόταση της Κομισιόν είναι ελπιδοφόρα προϋποθέτει υποχωρήσεις».

Σε ότι έχει να κάνει με την Τουρκία σημείωσε ότι «Η ρητορική και οι ενέργειές της επιμένουν να κινούνται εκτός του δικαίου, προκαλώντας όλες τις γειτονικές χώρες. Οι προκλήσεις είναι πολλές και κοινές, απευθύνονται προς την Ευρώπη, από ένα κράτος τυπικά υποψήφιο προς ένταξη.

Ελλάδα και Κύπρος συντονιζόμαστε και διακηρύσσουμε ότι θα έχουμε δυναμικότερες αντιδράσεις. Ρόλος τοπικού ταραχοποιού. Ελλάδα και Κύπρος δεν αρνήθηκαν ποτέ έναν καλόπιστο διάλογο, πάντα με τις αρχές του δικαίου, χωρίς εκβιαστικές απειλές».

pronews.gr

Διαβάστηκε 1999 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 18:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/