Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:08 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 17:38

Ναύπακτος: Υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γ. Μίχος: «Ανοίγουμε την πόρτα στην επόμενη μέρα του σχεδιασμού μας»

Την υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου υπέγραψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προχωρώντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία για μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Σταδίου, η οποία στην επόμενη φάση της αναμένεται να περάσει από την έγκριση-ένταξη του έργου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου 2020 ο κ. Αυγενάκης αποφάσισε την υποβολή πρότασης της Πράξης «Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης του Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος–Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με τίτλο Δράσης «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και τη χρήση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις σε μία σειρά από εγκαταστάσεις του Σταδίου, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, η κερκίδα, τα αποδυτήρια και ο φωτισμός του, ενώ το σύνολο αυτών θα υποστηριχτεί από ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου, κ. Γιώργος Μίχος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας πως η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα προσφέρει στο Στάδιο μία σειρά από σημαντικά οφέλη τα οποία θα οδηγήσουν, αφενός, στην εξοικονόμηση πόρων, και αφετέρου, στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εγκαταστάσεων. «Η ολοκλήρωση της σύνταξης του φακέλου του έργου δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση, όμως με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων καταφέραμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πραγματοποίησή του» δήλωσε ο κ. Μίχος, καταλήγοντας: «Η ενεργειακή αναβάθμιση του Σταδίου αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για εμάς, καθώς μέσω αυτής ανοίγουμε την πόρτα στην επόμενη μέρα του σχεδιασμού μας».

nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 1106 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.