Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 10:18

Επιβράβευσαν και φέτος την αριστεία στο Ευηνοχώρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκατοντάδες συγχωριανοί και συνδημότες έζησαν μοναδικές στιγμές αφιερωμένες στην παράδοση και τη νεολαία την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 στην πλατεία «Οδυσσέας Ελύτης».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου «Η Αρχαία Καλυδώνα», στην ετήσια γιορτή απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας και παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων γυναικών Γαλατά «Η Αρμονία» και γυναικών Σταμνάς «Η Αγία Αγάθη» με την συμμετοχή και του πολιτιστικού αθλητικού συλλόγου Οινιαδών που καταχειροκροτήθηκαν από τους παραβρισκόμενους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γ.γ κ. Μαραγκούλα Βασίλειο που ήταν και ο συντονιστής και στην συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα αριστεία τους για την προσπάθεια που έκαναν στην σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Ειδικό αριστείο πήραν και οι μαθητές της περσινής Γ΄ Λυκείου που εισήχθησαν στα Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι ανοίγοντας νέους δρόμους στη ζωή τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Διονύσης Φούντας ευχαρίστησε τους συγχωριανούς για την συμπαράσταση και την παρουσία τους , συγχάρηκε του μαθητές για τις επιτυχίες και τόνισε πως στόχος είναι να κάνουμε το χωριό μας και εφέτος κέντρο πολιτιστικής αναφοράς. Ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή, το Πνευματικό Κέντρο και την Τοπική Κοινότητα για την βοήθεια και την συνεργασία τους.

Από το μέλος του Δ.Σ Κάκκο Δημήτριο αναγνώστηκε συγχαρητήρια επιστολή του διοικητικού συμβουλίου σε όσους προσέφεραν κάθε είδους βοήθεια (δωρεές εθελοντική εργασία κ.λπ).

Μετά από την απονομή των αριστείων στους επιτυχόντες χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την εξαιρετική εκδήλωση, ανακοίνωσε ότι στο Ευηνοχώρι θα λειτουργήσει κέντρο δημιουργικής απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π) που θα αποτελέσει μια σημαντική υποδομή για το χωριό και παράλληλα θα αποτελέσει επιπλέον επιλογή για τα παιδιά μας.

Στο ερώτημα του προέδρου του συλλόγου Διονύση Φούντα με το αίτημα που έχει κατατεθεί για την δημιουργία μόνιμης έκθεσης παραδοσιακών αντικειμένων στο δεύτερο κτίριο της πλατείας Οδυσσέας Ελύτης που έχει ήδη δοθεί έγκριση από τον Ο.Σ.Ε και την προηγούμενη δημοτική αρχή ο κ. δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση δημιουργία της μελέτης και την οικονομική στήριξη του δήμου για την εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ευηνοχωρίου κ. Νασόπουλος Χρήστος που έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο και στα παιδιά και τόνισε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναβαθμίζεται πιο πολύ το χωριό μας.

Παραβρέθηκαν ο ιερέας του χωριού μας π. Δημήτριος Ζήσης , Καραπάνος Νίκος (αντιδήμαρχος), Λαγούδης Γεώργιος (πρόεδρος Δ.Ε..Υ.Α.Μ), Σωτηρακόπουλος Γεώργιος (πρόεδρος κοινωφελούς) απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, Γούργαρη Μέμη (προεδρος σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας), Σταμάτης Νίκος (Διευθυντής Λυκείου), Αναγνωστόπουλος Γιάννης (πρώην δήμαρχος), Ψεύτης Νίκος (πρώην πρόεδρος κοινότητας Ευηνοχωρίου), δάσκαλοι , καθηγητές και εκπρόσωποι συλλόγων.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του συλλόγου και τα χορευτικά για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης κερδίζοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συγχωριανών μας για όσα τους προσφέρουν…

Δείτε και VIDEO απο την εκδήλωση ΕΔΩ

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

sinidisi.gr
Διαβάστηκε 1293 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.