Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 19:55

Σπήλιος Λιβανός: “Θέτουμε τον πολίτη στο επίκεντρο, με την παροχή υπηρεσιών 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη σημερινή του ομιλία επί του νομοσχεδίου για την Ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημείωσε μεταξύ άλλων:

Απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου: «Για μία ακόμα φορά προσπαθήσατε, να καλύψετε πάλι τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων τις οποίες υπηρετήσατε και για τις οποίες σήμερα γελάτε με αμηχανία. Εχετε χάσει τον ύπνο σας, και αυτό φαίνεται σε όλες τις παρεμβάσεις σας. Αντί να ανεβάζετε τους τόνους άσκοπα, δώστε εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Πείτε στον αρχηγό σας τον κ. Τσίπρα, ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει και κατάθεση, λογοδοσία για την εποχή εκείνη. Σταματήστε να προκαλείτε τη νοημοσύνη των αντιπάλων σας και εξηγήστε πως και με τι σκοπούς κυβερνούσατε επί 4,5 χρόνια».

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Αγία Σοφία: «Για μας, η Αγία Σοφία είναι ένα διαχρονικό και οικουμενικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και του βυζαντινού μας πολιτισμού. Εμβληματικό σημείο αναφοράς και μνήμης για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες αλλά και για την ιστορία μας. Ένα παγκόσμιο μνημείο αναφοράς για τον δυτικό πολιτισμό, τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών θρησκειών. Ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η μετατροπή του σε τζαμί μας θλίβει και μας πληγώνει ατομικά και συλλογικά. Η κυβέρνηση ασκεί ήδη πιέσεις στα διεθνή φόρα για τη λήψη μέτρων. Απαιτείται ψυχραιμία, ομόνοια – κάτι το οποίο εσείς δεν αντιλαμβάνεστε – και συντονισμός απέναντι στη θλιβερή εργαλειοποίηση από τον Ερντογάν. Προφανώς δεν πρόκειται για ελληνο-τουρκικό θέμα, αλλά για ένα τεράστιο ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα. Εμείς πορευόμαστε εθνικά και στρατηγικά. Εσείς, βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου. Μακριά όχι από το σύνολο του λογικού πολιτικού κόσμου, αλλά από τον δυτικό πολιτικό κόσμο. Σας καλούμε και πάλι να αντιληφθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης, να σκεφτείτε λογικά και να πορευτείτε εθνικά».

Για την κριτική της αντιπολίτευσης σε σχέση με την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας: «Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να ενισχυθούν κρίσιμα τμήματα της πολιτικής προστασίας; Δεν θέλει να αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα; Δεν θέλει να προσληφθούν οι καλύτεροι της αγοράς για την προστασία της ανθρώπινης ζωής; Δεν θέλει να εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μια εφαρμοσμένη πολιτική; Πείτε μας θέλετε μια ισχυρή Πολιτική Προστασία; Ή θέλετε να έχουμε ένα νέο Μάτι, μια νέα Μάνδρα; Είναι ντροπή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για μετακλητούς. Πόσοι από τους Υπουργούς σας μπορούν να πουν, όπως ο κ. Χαρδαλιάς, ότι είχαν μόλις ένα μετακλητό, αντί των 8 που δικαιούντο. Κανείς. Γιατί εσείς είστε το κόμμα του ρουσφετιού και της διαπλοκής. Εσείς αυξήσατε τους μετακλητούς κατά τη περίοδο διακυβέρνησης σας κατά 45%, με κόστος 120 εκατομμύρια ευρώ, με 17 εκατομμύρια μόνο για το Μέγαρο Μαξίμου. Εσείς είχατε σύμβουλο στρατηγικής στο Μαξίμου τον Καρανίκα, που τολμά να εγκαλεί την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για το σχόλιο της για 2η άλωση της Πόλης, κάνοντας μαθήματα ιστορίας σε μια διαπρεπή Ελληνίδα που μας κάνει όλους υπερήφανους».

Eπί της ουσίας του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση : «Ο στόχος της Κυβέρνησης και της ΝΔ, που εξυπερετείται και από το παρόν νομοσχέδιο, είναι η ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση του πολίτη με την παροχή υπηρεσιών 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο. Η τοποθέτηση του πολίτη στο επίκεντρο του κράτους και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του σε ένα νεό κράτος που οραματιζόμαστε. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης, η μετάβαση του κράτους στην 4η βιομηχανική επανάσταση, αποτελεί για την Κυβέρνηση και τη ΝΔ στοίχημα. Στοίχημα που εργάζεται σκληρά για να κατακτήσει. Στοίχημα που κερδίζει και το αποδεικνύει μέρα μέρα. Στοίχημα που δεν έχει δικαίωμα να χάσει για τις επομένες γενιές.»

Διαβάστηκε 1169 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/