Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:08 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 10:00

Έλειπε η Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα φωτεινά παραδείγματα των ελληνικών πόλεων που εμπνέουν με τις δράσεις τους και πρωτοπορούν στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην πράξη, βραβεύτηκαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης. Στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, αναδείχτηκαν οι Δήμοι που με τις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργικότητά τους εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες τους και αναδεικνύουν τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι 86 ελληνικές πόλεις του συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή εκστρατεία είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις τους, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε επετειακό λεύκωμα.

Δυστυχώς από αυτή τη βραδιά, που ήταν αφιερωμένη και στην Αυτοδιοίκηση έλειπε η Αιτωλοακαρνανία, αφού κανένας δήμος της Αιτωλοακαρνανίας δεν ήταν δυνατόν να διακριθεί. Και αυτό γιατί στους δήμους της περιοχής τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ακόμη υπό κατάρτιση. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον

Για την ιστορία το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Μικρών Πόλεων δόθηκε στην πόλη της Καρδίτσας και το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Μεγάλων Πόλεων στο Ρέθυμνο. Οι δυο πόλεις ήταν επίσης πρωταθλήτριες κατά την ευρωπαϊκή βράβευση καθώς η Καρδίτσα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων. Βραβείο Συμμετοχής έλαβαν ακόμα 10 Δήμοι: Στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων οι Δήμοι Λαρισαίων, Αγίου Δημητρίου, Ηρακλείου Κρήτης, Τρικκαίων και Νεάπολης-Συκεών ενώ στην κατηγορία των μικρών πόλεων οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Ανατολικής Σάμου, Νέας Προποντίδας, Αλίμου και Γρεβενών. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο Δήμος Φαρκαδόνας και ο Δήμος Παλλήνης.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 843 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.