Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:20 μμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 13:08

Παναιτωλικός: Τα “μωρά” τον πήραν στην πλάτη τους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη πέτυχε χθες (11/7) ο Παναιτωλικός, καθώς το 2-0 επί του Πανιωνίου σήμανε ουσιαστικά την παραμονή του στην κατηγορία. Τα «καναρίνια» όχι απλά κέρδισαν, αλλά σε έναν «τελικό» ήταν καλύτερα και τι μένει επιπλέον στη… σούμα; Πως οι 4 από τους 11 που ξεκίνησαν όχι μόνο είναι πιτσιρικάδες, αλλά και προέρχονται από τα σπλάχνα τους. Το 1/3 του αρχικού τους σχήματος ήταν «προϊόν» της ακαδημίας τους και το κυριότερο, όλοι τους υπολογίζονται και μάλιστα πολύ για το μέλλον.  Στους παρακάτω, μπορεί φυσικά να προστεθεί ο Αγγελος Τσιγγάρας που ήρθε από τον πάγκο, οπότε πάμε στους 5…

Απόστολος Κωνσταντόπουλος
Ο Παναιτωλικός πέρασε φέτος μία ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, αλλά «κέρδισε» έναν παίκτη για πολλά χρόνια. Ο πιτσιρικάς έγινε επαγγελματίας πριν τα play out, χθες ήταν 21 ετών, 11 μηνών και 9 ημερών, ζήτημα αν έχει περάσει περιοδεύων δηλαδή, αλλά παίζει σαν 30άρης στόπερ. Αν η εμφάνιση και το γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στον Ατρόμητο μπορεί να θεωρηθεί και ως «άγνοια κινδύνου του πρωτάρη», χθες με εξαίρεση ορισμένα λάθη που είναι ανθρώπινα και λογικά (είναι ανήλικος), προσέθεσε ακόμη μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Γιώργος Λιάβας
Πέρσι πήγαινε σχολείο και παρότι χθες ήταν 19 ετών, 5 μηνών και 29 ημερών, πιτσιρικάς δηλαδή, συγκαταλέγεται στους «μπαρουτοκαπνισμένους» της ομάδας. Πλέον μετρά 37 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, καταθέτει τα διαπιστευτήριά του (και) ως στόπερ και αρκετές φορές έχει και το περιβραχιόνιο. Για την ιστορία. Σε δύο αγώνες που έχει παίξει δίδυμο στα στόπερ με τον Κωνσταντόπουλο, ο Παναιτωλικός δέχθηκε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ή πέναλτι. Βασικά είναι πια παλιός.

Αλέξανδρος Παρράς
Είναι… μία τάξη μεγαλύτερος των δύο παραπάνω, χθες ήταν 22 χρονών, 1 μηνός και 29 ημερών, και διεκδικεί όσκαρ ατυχίας. Στο παρελθόν ο νεαρός αριστερός μπακ τραυματίστηκε εις διπλούν σοβαρά και για αυτό στη Νέα Σμύρνη κατέγραψε μόλις την 7η συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία και 3η στην τρέχουσα σεζόν. Την περασμένη αγωνιστική κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κέβιν που χτύπησε και χθες βασικός. Ο Παναιτωλικός απειλήθηκε ελάχιστα από την πλευρά του και, κρατηθείτε, έκανε 10 κλεψίματα! Ολη η ομάδα είχε 39.

Φρεντερίκο Ντουάρτε
Μπορεί να είναι Πορτογάλος, αλλά στον Παναιτωλικό έγινε επαγγελματίας και μέχρι τον Γενάρη του 2019 αγωνίζονταν στην Κ20. Φέτος συνήθως έρχονταν από τον πάγκο, αλλά μετά την πολύ καλή του εμφάνιση ως αλλαγή στην Ξάνθη, ξεκίνησε βασικός με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Πανιώνιο. Ισως να τον… έχουν ξεχάσει και να τρέχει ακόμη στη Νέα Σμύρνη. Ο μικρός έκανε πάρα πολλά χιλιόμετρα και έδειξε πως μπορεί να «αντέξει» σε αγώνες που η μπάλα… καίει. Α, στην χθεσινή αναμέτρηση ήταν 21 ετών, 3 μηνών και 11 ημερών και κατέγραψε την 26η συμμετοχή του στη Super League (2 γκολ/1 ασίστ).

Αγγελος Τσιγγάρας
Ο καλός στρατιώτης Άγγελος. Το παλικάρι είναι «6αρο-8άρι» και κλήθηκε να παίξει ένα μεγάλο μέρος των play out ως δεξί μπακ, όταν και τραυματίστηκε ο Τζανακάκης. Έδωσε ότι είχε και δεν είχε, ενώ χθες αγωνίστηκε τόσο στον άξονα, όσο και ως οπισθοφύλακας. Γερός να είναι, έφτασε τις 38 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, αν και είναι μόλις 20 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών. Αστείρευτες δυνάμεις και αντοχές.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1030 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 13:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.