Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:51 πμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 11:20

Η παραλία της Παναγιά στη Βόνιτσα… από ψηλά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Παναγιά είναι μια μικρή & ήσυχη παραλία του Αμβρακικού κοντά στη Βόνιτσα Η παραλία Παναγιά βρίσκεται εντός του Όρμου Βόνιτσας. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι πετρώδεις με ψιλό βότσαλο και βράχια.

Η παράκτια ζώνη της ακτής είναι φυσική με πυκνή σκληρόφυλλη βλάστηση. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει χλωροφύκη προσκολλημένα στο πυθμένα, μαλάκια (μύδια) και κνιδόζωα (μέδουσα). Η κολυμβητική ακτή αποτελεί το παράλιο τμήμα ενός κλειστού κόλπου, μήκους 450μ. Το μήκος της ακτής είναι 400 μ., το μέσο πλάτος είναι 7.5 μ. και ο προσανατολισμός είναι βορειοανατολικός. Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα έχουν βάθος κανονικό, ο πυθμένας παρουσιάζει ήπια κλίση και η ισοβαθής των 5 μ. παρατηρείται σε απόσταση περίπου 140 μ. από την ακτή.

Η παραλία είναι προσβάσιμη μέσω κεντρικής ασφαλτοστρωμένης οδού. Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, WC και καλάθια απορριμμάτων. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 200 άτομα. Επί της ακτής υπάρχει αναψυκτήριο και εστιατόριο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1972 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.