Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:26 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 00:03

Μεσολόγγι: “Στο “παρά πέντε” η πρόταση του δήμου για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Την Τρίτη 30/6/2020 δημοσιεύτηκε κείμενο για τα “Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια” (ΤΠΣ), με την επισήμανση “Να μη χαθεί η ευκαιρία ενός νέου Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο δήμο Μεσολογγίου”.

Την επομένη μέρα τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη δημοτική παράταξη “Συμμαχία για το Μέλλον”, αλλά δυστυχώς η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.

Μένουν μόνο 3 ημέρες έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου, όταν εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος από τους δήμους προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Επισημαίνουμε εκ νέου πως δεν απαιτούνται μελέτες τώρα, αλλά πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην αντίστοιχη πλατφόρμα της πρόσκλησης προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Αντί αυτού, απόφαση δημοτικής επιτροπής υποδεέστερης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενέχει το ρίσκο της προσχηματικής μελλοντικής απόρριψης από το υπουργείο της όποιας πρότασης κατατεθεί.

Δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία, όπως αυτή των Προτάσεων του “Πράσινου Ταμείου”, στις οποίες δυστυχώς ο δήμος δεν κατέθεσε πρόταση ένταξης έργων, ούτε καν για τη χρηματοδότηση της Ενεργειακής Κοινότητας.

Ενημερωτικά, υποβλήθηκαν προτάσεις από 172 δήμους στο “Πράσινο Ταμείο”, προϋπολογισμού 90.715.880,03 €, για 197 έργα. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποβλήθηκαν 11 Προτάσεις από τους δήμους ΠΑΤΡΕΩΝ, ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΠΗΝΕΙΟΥ, ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΠΥΡΓΟΥ.
Κύριε Δήμαρχε
Επαναλαμβάνουμε δημοσίως για μια ακόμη φορά τη βούληση μας να προσφέρουμε δημιουργικά όπου μας χρειάζεται ο δήμος και οι ανάγκες των δημοτών, δίχως ανταλλάγματα και υπόγειες συμφωνίες.
Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεστε, φέρετε ακέραια την πολιτική ευθύνη.
Δεν πρόκειται όμως να καταστούμε και μέρος του πολιτικού ανέκδοτου που κυκλοφορεί ήδη στο δήμο μας.
“Όταν έβρεχε λεφτά, οι διοικούντες κρατούσαν ομπρέλα”!
Μεσολόγγι 8/7/2020

Σκαρμούτσος Παντελής – Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία για το Μέλλον”
Κατσούλης Παναγιώτης – Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου”.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 932 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.