Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 21:29

Δεν υπάρχει αντίδραση λόγω πρυτανικών εκλογών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πέρα των φοιτητών δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις αντιστοιχίες των τμημάτων.

Το Ιστορικό – Αρχαιολογικό και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων που εδρεύουν στο Αγρίνιο, όσο και τα Τμήματα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής που εδρεύουν στο Μεσολόγγι, δεν έχουν αντιστοιχίες και έτσι οι φοιτητές που εισάγονται σε αυτά δεν θα μπορούν να μεταγραφούν σε άλλα ομοειδή και ομότιτλα Τμήματα. Αυτό δημιουργεί μια ιδιότυπη απομόνωση των Τμημάτων αυτών και πιθανότητα να επηρεάσει τις βάσεις εισαγωγής τους προς τα κάτω. Σε άλλα Πανεπιστήμια, όπως στο γειτονικό των Ιωαννίνων, το Πρυτανικό Συμβούλιο αντέδρασε και κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση καθώς βρισκόμαστε σε φάση Πρυτανικών εκλογών.

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Ιουλίου και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν πέντε υποψήφιοι συνδυασμοί και αντίστοιχα πέντε υποψήφιοι, που διεκδικούν να διαδεχθούν τη Βενετσάνα Κυριαζοπούλου στην Πρυτανεία των Πατρών.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 748 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.