Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:54 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 22:21

Οπλίτης γιατρός στον Κάλαμο και πρόσληψη 2 χειριστών ακτινολογικών μηχανημάτων στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χρηματοδότηση από την 6η ΥΠΕ για τα 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης αξίας 232.000 ευρώ

Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη στην Πάτρα είχε την Δευτέρα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν και να βρουν λύσεις σε θέματα που απασχολούν τις μονάδες υγείας του Νομού.

Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια επαφών του Βουλευτή με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, αλλά και με τον Υφυπουργό Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, από τους οποίους ζήτησε να καλυφθεί ο Κάλαμος από οπλίτη ιατρό με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Πράγματι τα Υπουργεία συμφώνησαν με το αίτημα, βρέθηκε στρατεύσιμος ιατρός και εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου το σχετικό ΦΕΚ 2695 Β΄ με την ΚΥΑ ώστε ο ιατρός θα παρουσιαστεί τις προσεχείς ημέρες στον Κάλαμο.

Επιπλέον, έπειτα από συνάντηση του Βουλευτή με τον Υφυπουργό Υγείας στο Υπουργείο, και μετά από αίτημα του Νοσοκομείου, εγκρίθηκαν συνολικά 4 θέσεις χειριστών – εμφανιστών ιατρικών μηχανημάτων για το ακτινολογικό τμήμα. Σημειώνεται ότι από τους υποψηφίους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ανωτέρω θέσεις, μόνο οι δύο είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να προσληφθούν μόνο δύο άτομα. Για τις δύο επιπλέον θέσεις ο Βουλευτής εισηγήθηκε στην νέα πλατφόρμα που άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες να εισαχθεί και η ανωτέρω ειδικότητα ως άγονη, εφόσον υπάρχει έλλειψη στο νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο Λευκάδας επίσης έχει ζητήσει 31 ακόμη άτομα νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, επιπλέον των περίπου 55 που έχουν ήδη προσληφθεί, τα οποία ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενέκρινε, αναμένεται ωστόσο η τελική έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Συζητήθηκε ακόμα το θέμα της πραγματοποίησης επισκέψεων από έναν αγροτικό ιατρό στα πέντε περιφερειακά ιατρεία, μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών. Αυτό προϋποθέτει την συντήρηση και αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων, ώστε να είναι σε καλή και λειτουργική κατάσταση για την εξυπηρέτηση ασθενών.

Ο Βουλευτής ζήτησε ακόμη μια φορά και απέσπασε τη δέσμευση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, για την χρηματοδότηση της προμήθειας 15 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, 5 κλινών αιμοκάθαρσης και μίας ειδικής πολυθρόνας, συνολικού ποσού 232.000 ευρώ. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα σταλεί στο Νοσοκομείο σχετική πίστωση του ποσού ώστε το Γ.Ν. Λευκάδας να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια του ανωτέρω εξοπλισμού.

Ακόμη, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το κτίριο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Παλαιό Νοσοκομείο Λευκάδας, που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Λευκάδας και την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει στη Διαύγεια η προκήρυξη ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα ωφελήσει το Δημόσιο περίπου 25.000 ευρώ το χρόνο από την εξοικονόμηση του ενοικίου.

Την Τρίτη, 6 Ιουλίου, θα δημοσιευθεί στον τύπο και η προκήρυξη για τον διαγωνισμό για τα δέκα ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα προορίζεται για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Τέλος,  την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν τα ιατρικά συμβούλια στην 6η ΥΠΕ για τις 12 θέσεις μονίμων ιατρών από 10 ειδικότητες που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο Λευκάδας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 949 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία